Haberler

Zabıtadan Fırınlara Sıkı Denetim

Abone Ol

Mersin'in Silifke ilçesinde faaliyet gösteren fırınlara yönelik olarak, Silifke Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri ile ortak bir denetim gerçekleştirildiği bildirildi.

Mersin'in Silifke ilçesinde faaliyet gösteren fırınlara yönelik olarak, Silifke Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri ile ortak bir denetim gerçekleştirildiği bildirildi. Söz konusu denetimlerde ekmeklerin üretim sürecinin sıkı bir kontrolden geçirildiği kaydedildi.

Turizm sezonunun açılması ve yaklaşan Ramazan ayı nedeniyle gıda işyerlerini sıkı bir şekilde denetleyen Silifke Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, İlçe

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü denetim ekibi ile birlikte Silifke'de faaliyet gösteren tüm fırınları temizlik kuralları konusunda inceleyerek bu fırınlarda çıkan ekmeklerin gramajlarını kontrol etti. Aynı zamanda fırınlarda genel temizlik, portör ve sağlık muayene cüzdanlarının da kontrolünü gerçekleştirdiği belirtildi.

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, "Halkımızın sağlığını korumak için fırınlarda rutin olarak, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri ile ortaklaşa denetimler gerçekleştiriyoruz. Halkımızın talepleri ve şikayetlerini de dikkate alıyoruz. Özellikle gramaj ve hijyen konusunda çok hassasız. Halkımızın sağlığı bizim birinci önceliğimiz. Kurallara uymayan fırın ve imalathanelerin tamamını istenilen standartlara getirmek için de, çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Kurallara uymayan işletmelere gerekli cezalar uygulanıyor. Denetimler, aralıksız sürdürecek"dedi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Silifke Mersin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title