Haberler

Zeybeklerin Galası Büyüledi

Abone Ol

Pamukkale Üniversitesi, (PAÜ) 20.yıl kutlamaları kapsamında düzenlenen 'Zeybek Şenliği'nin gala gecesi yapıldı.

Pamukkale Üniversitesi, (PAÜ) 20. yıl kutlamaları kapsamında düzenlenen 'Zeybek Şenliği'nin gala gecesi yapıldı.

PAÜ Hasan Kasapoğlu Kültür Merkezi'nde gerçekleşen gala gecesine Denizli Vali Vekili Abdullah Acar, Belediye Başkan Vekili Sezai Günalp, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Alkan, eski belediye başkanları, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından gala gecesinin açılış konuşmasını yapan Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, 20. yıl kutlamalarını Zeybek Şenliği ile başlattıklarını belirttti.

Prof.Dr.Bağcı, "2012 yılı üniversitemizin 20. kuruluş yılı. Bu sene yapacağımız etkinlikleri 20. yıl şenlikleri kapsamında değerlendirdik. Üniversite Senatosu'nun aldığı kararla bu seneki şenlik temamızı, zeybek ve aşk olarak belirledik. Zeybek, Ege Bölgesi ve Türkiye için önemli, duygusal ve coşkulu mesajlar ileten bir terimdir" dedi.

Konuşmaların ardından gala gecesi yöresel toplulukların gösterileriyle başladı. İlk olarak üç telli bağlamasıyla Hayri Dev ve arkadaşları ile Çameli Halk Oyunları Topluluğu sahne aldı. Daha sonra Ege Bölgesi'nde bulunan üniversitelerin halk oyunları ekipleri zeybek gösterilerini sundular.

Gösterilerin ardından şenliğe katılan ekiplere ve organizasyonda emeği geçenlere, çiçek ve plaket takdim edildi. - DENİZLİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Pamukkale Üniversitesi Hüseyin Bağcı Denizli Yerel Ege Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title