Ziraat Fakültesi Öğrencileri Gezerek Öğreniyor
Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü 4. sınıf öğrencileri, "seracılık", "meyvecilik", "sebzecilik" ve "süs bitkileri" tesislerini ziyaret etti.
Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü 4. sınıf öğrencileri, mesleki bilgi, beceri ve tecrübesini artırmak amacıyla Doç. Dr. Hüseyin Karataş nezaretinde, Adana, Mersin, Antalya, Konya ve Gaziantep illerinde bulunan gelişmiş ve modern teknoloji kullanan kamu ve özel firmalar ait "seracılık", "meyvecilik", "sebzecilik" ve "süs bitkileri" tesislerini ziyaret etti.
Gezi kapsamında ilk gün, Adana Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü ziyaret edildi. Bölüm hocaları tarafından bölümde yürütülen araştırmalar hakkında bilgi verildi. Bölüm laboratuarları ve araştırma ve uygulama alanları teknik geziye katılan öğrencilere gösterildi ve burada yürütülen araştırmalar hakkında bilgiler verildi. Özellikle bölgemizde yetişmeyen turunçgiller hakkında öğrencilerimizin uygulama eksiklikleri giderildi.
Gezinin ikinci gönünde Mersinde bulunan kamuya ait Alata Bahçe Kültürleri Araştırma istasyonu gezildi ve burada çalışan araştırıcılar, istasyonda yapılan çalışmalar hakkında öğrencilere bilgi verdi ve uygulama alanları gezildi. Aynı gün Bozyazı'da özel bir firmaya ait muz seraları ziyaret edildi ve bu konuda öğrencilerimizin muz hakkında uygulama eksiklikleri giderildi.
Teknik Gezi'de daha sonra Antalya ili ziyaret edildi ve burada 4 gün boyunca bahçe bitkileri alanında (fide, fidan, sebzecilik, meyvecilik ve süs bitkileri) faaliyet gösteren kamu ve özel sektöre ait uygulama alanları gezildi ve yapılan faaliyetler hakkında yetkililer tarafından bilgi verildi. Öğrencilerin özellikle fide üretimi ve ıslahı, topraksız sebze yetiştiriciliği, süs bitkileri ve modern seralar hakkında uygulamalı eğitim alarak bu konuda eksiklikleri gidermesine katkı sağlanmış ve özel sektörün faaliyetleri hakkında öğrencilerimiz yeni bilgiler edindiler.
Gezinin son gününde Gaziantep ilinde bulunan Antepfıstığı Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ziyaret edildi. Burada yapılan araştırmalar hakkında bilgi verildi. Bu kurumda bulunan antepfıstığı, badem ve çardak sistemi ile kurulmuş bağ alanı ve antepfıstığı fidan üretim seraları gezildi ve bu alanlarda öğrencilere uygulamalı bilgiler verildi.
Gezi kapsamında boş kalan zamanlarda sosyal etkinlikler de yapıldı. Bu kapsamda Antalya'da tekne turu yapıldı, EXPO fuarı gezildi, rafting yapıldı, Düden şelalesi gezildi, Alanya Kalesi ziyaret edildi. Gezi dönüşü yol güzergahında bulunan Konya'da Mevlana türbesi ziyaret edildi, Gaziantep hayvanat bahçesi gezilerek verimli bir teknik gezi süreci tamamlanmış oldu.