Haberler

Ziraat Odası Koordinasyon Toplantısı Sincik'te Yapıldı

Abone Ol

Adıyaman'daki ziraat odaları başkanlarının katıldığı il koordinasyon kurulu toplantısı, Sincik ilçesinde gerçekleştirildi.

Adıyaman'daki ziraat odaları başkanlarının katıldığı il koordinasyon kurulu toplantısı, Sincik ilçesinde gerçekleştirildi.

Adıyaman Ziraat Odası Başkanı Kemal Şahin'in başkanlık yaptığı toplantıya Kahta Ziraat Odası Başkanı Rüştü Turanlı, Besni Ziraat Odası Başkanı İsmail Sümer, Tut Ziraat Odası Başkanı Ahmet Özen, Çelikhan Ziraat Odası Başkanı Abdurrahman Kaya ve Sincik Ziraat Odası Başkanı Kadir Altınel ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Adil Alan ve GAP Teyap Koordinatörü Ahmet Çoşandal katıldı.

Ziraat odası başkanları ilk olarak Sincik Kaymakamı Ergun Baysal'ı ziyaret etti. Başkanlar daha sonra Sincik Belediye Başkanı Hasari Altıntel'i ziyaret etti.

Öğretmenevinde düzenlenen koordinasyon toplantısında Sincik ilçesinin tarım ile ilgili sorunları 4 ana başlıkta belirlendi.

Adıyaman Ziraat Odası Başkanı Kemal Şahin, tarımsal potansiyelin ortaya çıkması için bazı ürünlerin üretiminin yapılması ve çiftçilerin refah seviyesinin yükseltmek istediklerini söyledi.

Şahin, "Sincik ilçesinde ki 43 bin 500 menengüç ağacına Antep fıstığı aşılanması için daha önceden yürütülen projenin uygulamaya geçirilmesi gerekiyor. İKA'ya bağcılık projesi sunulması, hayvancılığın geliştirilmesi, mevcut olan arıcılığının 2013 yılında projeler ile desteklenmesi gerekiyor" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Adıyaman Sincik Kahta Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title