Haberler

Durugörü Nedir?

Dilan Ekinci Karabulut

Dilan Ekinci Karabulut

Spiritüel Danışman Eğitmen ve Yazar
20.05.2024 12:00

Durugörü nedir?

Durugörü kelime anlamı ile, beş duyu organın ötesinde öngörü veya iç görü anlamına gelen parapsikoloji ile ilgili kavramlardan biridir. Başkaları tarafından bilinmeyen, sıradan algılama veya akıl yürütme kanallarıyla elde edilmeyen bilgilerin bilgisi olarak bilinir ve dolayısıyla bir tür duyu dışı algılama olarak da tanımlanabilir.

Durugörü yeteneğine sahip olan kişiler, olayları normal algısal yeteneklerin ötesinde yorumlar. Bu tür psişik yetenekler bazen telepati, kâhinlik veya sezgi olarak da adlandırılabilir.

Durugörü kavramı, antik çağlara kadar uzanan bir tarihe sahiptir ve dünya üzerinde çeşitli kültürlerin, manevi uygulamaların öncüsü olmuştur. Eski Mısır'da Tanrılarla ile iletişim kurmak ve geleceğe dair iç görü kazanmaktan; Yunan mitolojisinde vizyonlar ve kehanet mesajları durugörünün farklı tanımları olarak karşımıza çıkar.

Durugörü genel olarak, mistikler, medyumlar, kahinler ve ruhani liderlerle ilişkilendirilmiştir. Özellikle ölen kişilerin ruhlarıyla ve manevi alemle bağlantı kurmanın bir yolu olarak görülmüştür.

Durugörü farklı şekillerde ortaya çıkabilir ve kişiler gelen bilgileri çeşitli durumlarda deneyimleyebilirler. Bunlar arasında; Önsezi, Geçmişe yönelik olayları algılama, Uzak konumda bulunan kişiler, yerler veya nesneler hakkındaki görsel bilgilere erişme yeteneği, Çakra ve Auranın algılanıp yorumlanması, Kişilerin duygularının, zihin durumlarının, sağlıklarının ve ruhsal durumlarına ait bilgilerin algılanıp yorumlanması şeklinde çeşitlendirilebilir.

Durugörü genellikle "üçüncü göz" olarak adlandırılan epifiz bezinin aktifleşmesi ile özdeşleştirilir. Beyinde bulunan epifiz bezi, birçok manevi ve psişik yeteneği içinde barındırır.

Durugörü yeteneğine sahip kişiler, özellikle materyalizmin ve maddeciliğin arttığı ve mistik değerlerin ikinci planda tutulduğu batı dünyasının aksine Asya ve Doğu dünyasında daha fazladır.

Bir Durugörü seansının amacı, kişide farkındalık yaratmak ve yaşam akışını kolaylaştırmaktır. Burada edindiği farkındalık ve bilgiler ile kişi yaşam döngüsündeki olayları daha net yorumlayabilir ve kararlarını daha net verir.

Bir Durugörür olarak seans içerisinde şu konulara değiniyorum;

- Çakra ve Aura durumu & blokajları

- Geçmiş yaşam travmaları ve Eterik bedende yaratmış olduğu etkiler

- Yakın gelecek öngörüleri

- Beden, Zihin, Duygu ve Ruh durumu

- Bolluk ve İlişki alanındaki blokaj durumu

title