Haberler

Fenerbahçe 3 Puanla Başladı

Eren Karadaş

Eren Karadaş

27.09.2024 02:47

Temsilcimiz Fenerbahçe Avrupa UEFA Ligi mesaisine Belçika temsilcisi Union Saint-Gilloise ile başladı. Bu sene Belçika ligine iyi bir başlangıç yapamayan U.S Gilloise ligde 12 sırada bulunuyor. Geçtiğimiz sezondan üç önemli oyuncusunu ve Teknik Direktörleriyle transfer döneminde yollarını ayırdılar. Bu durum temsilcimiz için önemli bir avantaj oldu.

Teknik Direktör Jose Mourinho karşılaşmaya derbideki 11'den farklı 5 oyuncu ile sahaya çıktı. Gözler özellikle Youssef En-Nesyri, Cengiz Ünder ve İrfan Can Kahvecinin üzerindeydi. Temsilcimiz Fenerbahçe ön alan baskısıyla mücadeleye başlayınca henüz karşılaşmanın 15. dakikasında kalesinde 3 net gol pozisyonu verdi. Bu pozisyonlar da Dominik Livakovic oldukça başarılıydı. Rakip kaleye gitmekte zorlanan temsilcimiz bir duran top sonrası Çağlar Söyüncü'nün ayağında bulduğu golle 1-0 öne geçti. Golden sonra ilk 5 dakika kalemizde etkili olan U.S Gilloise ilk yarının sonlarına doğru çözüldü. Bu dakikalarda biraz daha top tutarak pas yapma fırsatımız oldu. İlk yarı temsilciğimizin üstünlüğü ile sonuçlandı.

İkinci yarı oyun anlamında takımımız daha iyiydi. İlk yarı kalemizde gördüğümüz pozisyonlardan sonra akan oyunda pozisyon bulamamış ve rakip kalede etkili olamamışken golü bulmamız rakibin direncini kırarken bizim de isteğimizi arttırdı adeta ikinci yarıdaki oyun anlamında iyi olmamızın başlıca sebeplerinden biri de buydu. Teknik Direktörümüz Jose Mourinho'nun oyuna doğru hamleleri özellikle Tadic ve Dzeko'nun etkili oyunuyla bir gol daha bulduk ve skor 2-0'a geldi. Golün ardından iyice rahatladık uzatma dakikalarında Livakovic bir penaltı çıkardı ve artık maç bu skorla bitecek diye düşünürken kalemizde gördüğümüz golle son 1-2 dakikayı sıkıntılı geçirmiş olsak da Avrupa Ligine 3 puanla başlamak hem Fenerbahçe için hem de Ülke puanımız için önemliydi. Temsilcimize bundan sonraki karşılaşmalarda başarılar diliyorum.

title