Haberler

Mourinho'nun Tepkisi

Eren Karadaş

Eren Karadaş

01.10.2024 09:38

Fenerbahçe zorlu Antalya deplasmanında ecel terleri dökmesine rağmen 2-0'lık galibiyet alarak Galatasaray'ın 2 puan kaybettiği haftada rakibine bir adım daha yaklaştı ve haftayı kayıpsız geçti. Karşılaşmanın henüz başında Sebastian Syzmanski'nin boş kaleye topu ağlara gönderememesi belki de karşılaşmanın zor geçeceğinin habercisiydi. Syzmanski topu ağlara göndermiş olsa Fenerbahçe maça daha rahat başlayacaktı. Hemen ardından Edin Dzeko'nun ceza sahası içerisinde yerde kalmasına hakemin penaltı vermemesi VAR'dan da bu konuda YOK olması Jose Mourinho gibi tüm Fenerbahçe'li taraftarları da çileden çıkardı.

Son derece yavaş tempoda oynanan karşılaşmada oyuncuların bireysel performanslarının da düşük olması karşılaşmanın seyir zevkini de düşürdü. Orta alanda Sofyan Amrabat ve İsmail Yüksek ile oyuna başlayan Mourinho bu iki oyuncunun orta sahada oynayamadıklarını görür görmez ikinci yarının başında değişikliğe giderek İsmail Yüksek kenarı alıp Fred'i sahaya sürdü. Fred'in oyuna girmesiyle birlikte orta alana hareketlilik geldi ve Fenerbahçe rakip kalede pozisyon bulmaya başladı. Fred'in asistini gole çeviren Dusan Tadic takımını öne geçirdi. Golden sonra skor üstünlüğünü eline alan ve rahatlayan Fenerbahçe Thalisson Kelven kendi kalesine attığı golle skoru 2-0'a getirdi ve iyice rahatladı. Oynadığı oyunlar taraftarlarına keyif vermeyen Sarı Lacivertli ekip zorlu deplasmandan kayıpsız döndü. Bu tarz deplasmanda önemli olan kötü oynasa bile 3 puan almasıdır ancak Fenerbahçe bu sezon oynadığı hiçbir karşılaşmada oyunu keyif vermedi. Biran önce toparlanıp takımın kendine gelmesi gerekiyor.

Karşılaşmanın henüz başında penaltı bekleyen ve VAR'dan herhangi bir müdahale gelmeden oyuna devam edilmesi ve Dzeko'nun attığı gol ofsayt gerçekçisiyle iptal edilmesinin ardından kenarda çılgına dönen Jose Mourinho tepkisini yanında bulundurduğu bilgisayardan izlediği karşılaşmayı. Ofsayt pozisyonunda durdurarak yayıncı kuruluşun çekim yaptığı kameranın önüne koyarak tepkisini bu şekilde dile getirdi.

title