Haberler

Tebrikler Bizim Çocuklar!

Eren Karadaş

Eren Karadaş

27.06.2024 11:49

Ülkemiz adına tarihi bir geceyi daha geride bırakarak 16 yıl sonra şampiyonlarda gruplardan çıkarak yolumuza devam ediyoruz. İki takım taraftarları da tribünleri tıklım tıklım doldurmuş müthiş bir atmosferde ecel terleri dök sekte Çekya karşısında aldığımız galibiyetle grubu averajla Portekiz'in ardından ikinci sırada tamamladık.

Montella, Portekiz karşısında yaptığı sürpriz kadro değişiminden sonra Çekya mücadelesine hemen hemen hepimizin beklediği bir 11'i sahaya sürdü. Tek eleştirdiğimiz nokta hocanın sahaya santraforuz çıkmasıydı. İtalyan hoca önceki karşılaşmalarda olduğu gibi inadından vazgeçmedi.

Fizik gücü yüksek olan Çekya karşısında maçın hikayesi bizim adımıza o kadar güzel başladı henüz karşılaşmanın 20. dakikasında rakip 10 kişi kaldı. Hemde takımı adına en önemli oyunculardan biri olan "Barak" kırmız kart görerek oyunda atıldı. Rakibin 10 kişi kalmasından sonra oyuna biraz daha ağırlığımızı koysakta ilk yarıda rakip kalede pozisyon üretemedik kaleyi bulan tek bir şutumuz bile yoktu. İlk yarıda kırmızı kart dışında akılda kalan tek pozisyonda Mert Günok kalesini zamanında terk ederek karşı karşıya pozisyonda müthiş bir kurtartış yaparak takımımızı oyunda tuttu.

İlk yarıda eksik kaldıktan sonra daha da hırçın bir oyun ortaya koyan ve özellikle sarı kartı bulunan oyuncularımız üzerine oynayan Çeklere Montella o fırsatı vermeden ikinci yarının hemen başında Salih Özcan'ı kenarı alarak Kaan Ayhan'ı sahaya sürdü ve çok doğru bir hareket yaptı.

İlk yarının aksine ikinci yarıya Milli takımımız müthiş bir başlangıç yaptı. Barış Alper'in kafa vuruşunu Stanek çıkardı. Ardından 51. dakikada kaptanımız Hakan Çalhanoğlu'yla öne geçtik. Portekiz mücadelesinde Hakan'ı geride oynatan Montella bu maçta hatasından dönerek Hakan'ı önde oynattı. Hakan önde oynadığı zaman skor yapabilen ve oyunu yönlendirebilen bir futbolcu önemli olan doğru yerde oynaması. Golden sonra kaybedecek bir şeyi olmayan Çekya can havliyle kalemize yüklendi aradıkları golü 66. dakikada bularak skoru 1-1'e getirdiler bu skor bize ikinci sırada gruptan çıkmamıza yeterli olacaktı anca yiyeceğimiz bir gole en iyi üçüncüler arasına da giremeyecektik. Çünkü aynı dakikalarda Gürcistan'ın Portekiz karşısında 2-0 üstünlüğü yiyeceğimiz bir golle grupta bizi son sıraya itecek ve erkenden dönecektik. Son dakikalarda acel terleri de döksek Cenk'in uzatma dakikalarında attığı golle tüm Türkiye Kırmızı Beyaz'a büründü. Milli takımımız averajla grubu ikinci sırada tamamlayarak son 16 turuna yükselme başarısı gösterdi.

Tebrikler Milli takım, tebrikler bizim çocuklar...

title