Haberler

Alerjik bebeklerde cilt bakımına dikkat

Gizem Kösoğlu

Gizem Kösoğlu

Marka Danışmanı ve Bebek Ürünleri Uzmanı
30.06.2024 10:33

Normal gelişime sahip bebeklerde rutin bakımlar standart ve kolayken alerjik bebeklerde farklı ve zorlayıcı olabilir. Her alerjik bebeğin alerji oranı da alerji sebebi de tetikleyicileri de farklı farklı. Bazı bebeklere patates alerji yapmazken bazı bebeklerde büyük reaksiyonlara sebep olabilir. Bunu birebir yaşamış bir olarak doktorunuz ve kendinizden başka kimsenin bu sürece dahil olmamasına dikkat edin. Sizin bebeğinize iyi gelen kabak bile bir başka bebeğin zorlanmasına sebep olabilir. Bu nedenle her alerjik bebeğin kendine özgü bakım şekli ve süreci olmalı.

Alerjik bebeklerin alerjileri vücutlarında yoğun olarak belirli bölgelerde olsa da çoğunun cildi kuru ve hassastır. O nedenle yaraya, tahrişe, pişiğe oldukça açıktır. Bu nedenle doğumdan itibaren %100 doğal ürünler ile rutinleri yapmalı, ayrıca doktor gerekli gördüğünde ekstra ilaç takviyesi alınmalıdır.

Alerjik bebekleri her gün şampuanlamanız gerekebilir. Her alt değiştirmede bir mutlaka pişik kremi uygulamalı, sık sık nemlendirici ürün sürmelisiniz. Hatta sinek böcek sokmalarına ya da güneş ve soğuk yanıklarına da ekstra dikkat etmelisiniz. Elbette alerjik oldukları için de katkı maddesi içeren ürünlerden uzak durmalısınız. Ürünlerin, içeriklerin asidik değerleri ph oranları ve kullanılan maddeleri ekstra önem taşır. Ciltleri kurumadan nemlendirmeye özen gösterirseniz yara olmadan ya da kaşınmadan süreç geçirebilirsiniz. Ve unutmayın bağırsak alerjisi olan bebek ve çocukların bağırsak alerjileri geçse de ciltleri hassas olmaya devam edecektir. O nedenle ürünleri ara vermeden kullanmaya devam etmelisiniz.

İçeriklerinde, yatıştırıcı, tazeleyici, onarıcı içerikler olması da yine büyük artı sağlayacaktır.

Keyifli ve kolay bir süreç diliyorum.

title