Haberler

Bebek yağı sağlıklı mı?

Gizem Kösoğlu

Gizem Kösoğlu

Marka Danışmanı ve Bebek Ürünleri Uzmanı
31.08.2024 01:23

Bebek yağı neden tercih ediliyor?

Benden bunu çok duyamazsınız ama maalesef bebek pudralarını kullanmamanızı önermem gerekiyor. Açık yaraları ve pişikleri kurutuyor gibi gözükse de gözenekleri tıkadığı için uzun vadede sağlık sorunu yaratmaktadır.

O nedenle pudralar son 5-6 yıldır önerilmemektedir. Peki bebek pudrası yerine yağ ya da losyon tercih edilebilir mi? Bebek yağları nasıl seçilmeli, ne zaman ve ne sıklıkta nasıl kullanılmalı? Bebek yağları cilt tarafından rahatlıkla emilebildiği için az miktarda kullanımda bile istediğimiz desteği alabiliyoruz.

Bebek yağı ya da diğer bebek ürünleri elbette %100 doğal ve iyileştirici etkisi olan bitkiler içermeli. Yani bebeğe doğar doğmaz kullanım için uygun içerikli olmalı.

Bebeklerin bir kısmına haftada 3 gün bebek yağı kullanımı yeterli olacaktır.

Ancak bazı durumlarda yani alerji, gaz ve kuru cilt durumunda daha sık uygulamak gerekebilir. Bebek yağı kullanarak bebeğe masaj uygulanması uykuya geçişi rahatlatacağı için uyku sonrası; gün içinde ve beslenme saatlerinde daha keyifli ve rutinlerde aktif olacaktır.

Diğer yandan bebeğiniz için aldığınız bebek yağının gebeliğinizde vücudunuzda kullanımında karnın gerilmesi ile oluşan kaşınma ve nem kaybının önlenmesi desteklenirken bebek doğduktan sonra da bebeği desteklediği görülmüştür. Bebek anne karnındaki o hissi yaşadığında kendini güvenli alanında hisseder ve rahatlar.

Bir bebek yağı için ağırlıklı olarak buğday ruşeym yağı, e vitamini, jojoba elbette zeytinyağı ve tatlı badem yağı içermesi tercih sebebiniz olmalı. Çünkü bebek kozmetik ürünleri koruyucu olduğu kadar iyileştirici etkiye de sahip olmalı.

Ve bir hatırlatma daha %100 doğal kozmetik ürünler açtıktan sonra 3-4 ay içerisinde tüketmeyi ve her kullanım sonrası kapaklarını tamamen kapamayı ihmal etmeyiniz.

title