Haberler

Ek gıdaya geçerken...

Gizem Kösoğlu

Gizem Kösoğlu

Marka Danışmanı ve Bebek Ürünleri Uzmanı
31.07.2024 08:23

Ek gıda sadece yemek seçmek ve yedirmek mi? Ek gıdaya geçerken nelere hazırlanıyoruz? Tarifler, besinler, sebze püreleri, rendeler. Ek gıda süreci sadece besin seçmekle suyunu sıkmakla mı ilgili?

Öyle sanılsa da başka önemli konular da var. Öncelikle bebeği, çocuğu yemek yeme rutini ile tanıştırırken yapılacaklara, yemek yedirirken kullanılan beslenme ürünlerine ve o beslenme ürünlerine dikkat edilmesi gerekir. Önerimiz cam ile aynı hammadden üretilen gıda sınıfı silikon ürünler seçilmesi, hem yeme sürecinde hem de kalan yemeğin saklanma sürecinde destek olacak beslenme ürünlerinin seçilmesi ile yeme rutininin eğlence haline gelebileceği yap boz tabaklar kullanılabilir. Yıkama ve temizleme için ise uzun ömürlü ve sağlıklı kullanım için bulaşık makinesi kullanılmaması gerekir. Elde %100 doğal bulaşık sabunu ile yıkanmalı ve gerekiyor ise %100 kurutma yapan bir sterilizatör tercih edilmeli.

Bulaşık sabununun içeriğinde ise doğal temizleme maddeleri yer almalı. Hindistan Cevizi Yağı, Hint Yağı, Sirke, Gliserin, Karbonat ihtiyacınız olan doğal temizleme maddeleri. Özellikle gliserin içermesi yıkayan kişinin cildi için de destekleyici olacaktır.

Ürünleri temizledikten sonra da mutlaka kısa sürede kurumasını ve kuru kalmasını sağlamalısınız.

Emzik, biberon, kase, tabak, çatal, kaşık, su bardağı , suluk gibi her türlü beslenme ürününü aynı şekilde yıkamalı ve muhafaza etmelisiniz. Aynı zamanda ürünlerin kullanım sürelerine de dikkat edilmeli. Gerektiği sürelerde yenileri ile değiştirilmeli.

Ayrıca beslenme zamanlarının keyifli ve sağlıklı ilerlemesi için onun eğlenebileceği, oyunlarla besleneceği beslenme ürünleri de seçebilirsiniz.

title