Haberler

Emekleyen çocuklar, yerde gezen oyuncaklar

Gizem Kösoğlu

Gizem Kösoğlu

Marka Danışmanı ve Bebek Ürünleri Uzmanı
30.09.2024 10:06

Emekleyen çocuklar, yerde gezen oyuncaklar...

Belki de en çok sorduğunuz sorulardan biri oyuncak temizliği.

Elbette bu soruya genel bir cevap vermek çok mümkün değil.

Çünkü bazı oyuncakların yapısı dolayısı ile ses ışık özelliği için pil kullanıldığından suyun altında yıkanması çok mümkün değilken peluş ürünleri makinede yıkamak olanaklı. Ancak yine içinde ses özelliği olan bir peluşu da makinede yıkamamız mümkün değil. Silinebilir oyuncaklar için de nemli bir bez ile %100 doğal sabun kullanabilirsiniz.

Genel olarak baktığımızda ise emekleyen çocuklarımız tüm gün elleri yerde gezerken sık sık ağızlarına götürdükleri ellerini de yine yere ve oyuncaklara bulaştırıyor. O nedenle hem ellerinin hem yerlerin hem de oyuncakların mutlaka sık sık temizlenmesi gerekir.

Bunun için ise oyun saatinden sonra suyun altında yıkanabilecek oyuncakları bir kova içerisine su ve %100 doğal bulaşık sabunu koyarak yıkamanız ardından da iyice su ile durulamanız yeterli olacaktır. Ancak oyuncakların yıkama sonrasında uzun süre ıslak kalmaması için temiz bir peçete ile silmenizi öneriyorum.

Diğer yandan her gün yerleri yine %100 doğal yüzey temizleyici ile silmeniz de çocuğunuz ve aslında tüm bireyler için en sağlıklısı olacaktır. Özellikle kış aylarında ısıtıcalar ile ısınan oda ve yerler sildiğiniz temizleme maddesinin de havaya karışmasına neden olur. Ardından soluduğu hava ile ciğerlerine de etki eder. Katkı maddesi, parfümü ve birçok koruyucusu olan ürünler zarar verecektir. Dolayısı ile bebeğimizin hem cilt hem de solunumu için yüzey temizleme konusunda da hassas olmamız gerekir.

Makinede yıkanabilen ürünleri de yine çocuğunuzun özel eşyaları ile makineye koyabilir, %100 doğal çamaşır sabunu kullanabilirsiniz.

Özellikle bulaşık sabununun içindeki sirke , karbonat kirlerin uzaklaşmasını ve kötü kokuları giderirken. Hindistan cevizi yağı içerikli olanları da tercih ettiğinizde de tam doğal bir temizleme sağlayabilirsiniz.

Oral dönem için en sağlıklı çözüm olan doğal temizleyicilerle oyuncak temizliği yaparak sağlıklı bir süreç geçirebilirsiniz.

title