Haberler

En iyi bebek arabası hangisi?

Gizem Kösoğlu

Gizem Kösoğlu

Marka Danışmanı ve Bebek Ürünleri Uzmanı
13.05.2021 05:44

En iyi bebek arabası hangisi ?

Herkese yeniden merhaba.

Gebelik sürecinde en çok araştırılan konulardan biri doğum yapılacak hastane ve doğum şekli diğeri ise bebek arabaları.

Bir çoğunuz hangi bebek arabası en iyisi, hangi model ve marka seçilmeli, hangi ünlü hangi bebek arabasını kullanmış hepsini araştırıyorsunuz. Peki aslında en iyi bebek arabası hangisi?

En iyi bebek arabası sizin yaşam şeklinize en uygun bebek arabasıdır.

Nasıl yani dediğinizi duyar gibiyim. Doğru okudunuz sizin fiziki yapınız, evinizin özellikleri, seyahat alışkanlıklarınız, çocuk sayınız, evcil hayvanlarınız dahi seçeceğiniz bebek arabasının model ve markası için büyük bir ip ucu aslında.

Bebek arabası seçerken ilk yapmanız gereken ise bütçe belirlemek.

Bebek arabası için ayırabileceğiniz maksimum bütçeyi belirleyerek olabilecek markaları hemen görebilirsiniz.

Ardından ise hayatınıza uygun özellikleri belirleyebilirsiniz.

Örneğin; sizin boyunuza uygun uzunlukta bir şaseye sahip bebek arabası seçmeniz gerekir. Yani çok uzun boylu iseniz oturma ünitesi ve tutma kolu çok aşağıda olan bir bebek arabası size uygun değil demektir.

Diğer yandan eğer kas yapınız kuvvetli değilse ağır bir bebek arabasını yönlendirmekte ve taşımakta zorlanacaksanız mutlaka maksimum 6 kg olan bir bebek arabası seçmelisiniz.

Aynı şekilde bel boyun sırt problemleriniz için de aynı ağırlıkta bebek arabaları seçmelisiniz.

Hiç yardımcınız yoksa evcil hayvanınız da varsa dışarda gezilerden sonra eve dönerken mutlaka tek elle kapanan ya da otomatik kapanan bebek arabası seçmeniz gerekir.

Başka bir taraftan da bakabiliriz şimdi. Yaşam şeklini tamamen değiştiriyorum.

Fiziki olarak yine çok kaslı olmayan ve ortalama boylarda biri olabilirsiniz. Ancak şoför ve yardımcıya sahipseniz 14kg ağırlıktaki bir bebek arabasını da rahatlıkla tercih edebilirsiniz.

Gelelim bebek arabası çeşitlerine.

Travel set bebek arabaları

Eğer yenidoğan için bir bebek arabası seçecekseniz aşağıdaki konulara mutlaka dikkat etmelisiniz.

Yenidoğan için ana kucağı ya da portbebe kullanılabilen travel set olarak adlandırılan modeller uygundur. Peki portbebe mi ana kucağı mı?

Eğer otomobil kullanıyorsanız ve otomobilinizde oto güvenlik koltuğu varsa ana kucağı kullanmak yerine portbebe tercih edebilirsiniz. Ancak otomobilinizde oto güvenlik koltuğu yoksa size önerim mutlaka ana kucaklı bir set almanız.

Burada elbette sorduğunuz bir diğer önemli konu otomobil için isofix baza kullanma zorunluluğu. Böyle bir zorunluluğunuz yok. İsofix baza ya da isofix bağlantı kolay bağlama yöntemidir. Ekstra bir güvenlik olduğunu söylemek yanlış olur. Eğer doğru ve sağlam bağlama yaparsanız otomobilin emniyet kemeri de ana kucağını bağlamak için yeterli olacaktır.

Yukarıda da bahsettiğim üzere ilk 6 ay ana kucağı ya da portbebe öneriyorum. 6. ay itibari ile de normal oturma ünitesini kullanabilirsiniz.

Bebek arabası çift yönlü mü seçilmeli?

Sorduğunuz diğer bir soru ise bebek arabasının oturma ünitesi çift yönlü mü olmalı? Bu seçim tamamen size kalmış. Zaten ilk 6 ay ana kucağı ya da portbebe ile kullanacağınız için ebeveyn yönelimli bir oturma ünitesine ihtiyacınız olmayacaktır. Sonrasında ise dışa yönelimli olması yeterli olacaktır.

Baston pusetler

Bir klasik düşünce daha var ki o da -madem ilerde hafif bir baston pusete geçeceğiz o halde direk baston puset kullanalım-. Bu yanlış bir düşünce çünkü birçok baston puset dışa yönelimlidir ve ana kucağı ya da portbebe adapte edemezsiniz. Böyle bir baston puset uygun olmayacaktır. Ancak ana kucağı ve portbebe adapte edebildiğiniz bir model tercih edilebilir.

Kabin boy bebek arabaları

Diğer yandan hafif bir bebek arabasına ihtiyacınız var ise travel set olarak da kullanabileceğiniz kabin boy bebek arabalarından seçebilirsiniz. Burada ise atlanmaması gereken detay; uçakla seyahat sırasında ve minik bagajlı otomobillerde daha rahat kullanacağınız modelin kabin boy olacağıdır.

Ön bar yok bu bir handikap mı?

Elbette ön barın olmaması bir handikap değil. Bebek arabalarında güvenliği sağlayan 5 nokta emniyet kemeridir ve önemli olan kemerin bebeğe uygun şekilde takılmış olmasıdır.

Ön barı ek bir güvenlik ya da oyuncakları takmak için bir aparat olarak düşünebilirsiniz.

Bir diğer önemli konu dabebek arabasını denerken içerisine en az 6-7 kg ağırlık koyarak denemeniz. Çünkü içinde bebek yokken, kaygan zeminde her bebek arabası pratik ve rahat gelir.Bu da sizi yanlış bir bebek arabını almaya yöneltir.

Başka bir önemli konu ise benim her bebek alışverişinde özellikle önerdiğim alacağınız ürünün firmasının satış sonrası desteğinin iyi olmasına dikkat etmeniz. En ufak bir destek gerektiğinde kolay ulaşabileceğiniz ve kısa sürede çözüm üretecek bir ekibe sahip olan markaları seçin. Bebekli yaşamda her şey pratik ve hızlı çözülebilir olmalı.

Bebek arabaları ile ilgili sorularınız için YouTube videolarımı izleyebilir ya da bana yazabilirsiniz…

Keyifli, huzurlu ve sağlıklı bir yenidoğan süreci diliyorum…

title