Haberler

Hamilelik destek kemeri ve doğum sonrası sıkılaştırıcı korse kullanılmalı mı?

Gizem Kösoğlu

Gizem Kösoğlu

Marka Danışmanı ve Bebek Ürünleri Uzmanı
28.09.2021 09:36

Merhaba yeniden,

Hamilelik bebeğinize hazırlandığınız en güzel en değerli ve eşsiz süreç.Hem hayatınızın hem de vücudunuzun değiştiği bir dönem. Bu dönemi keyif ve sağlıkla geçirmek ise çok değerli.

Hamileliğin rahat ve konforlu geçmesi için de doğum sonrası vücudun toparlanmasına destek olmak için hamile kemeri ve doğum sonrası toparlayıcı korse kullanımı hamilelerin kafasında oluşan sorulardan biri.

Kullanmak faydalı mı? Hamilelik kemeri bebeğimi sıkıştırır mı gibi birçok soru işareti olabiliyor. O halde arkanıza yaslanın ve hamileliğin keyfini çıkarın.

Hamilelik destek kemeri ve doğum sonrası sıkılaştırıcı korse kullanılmalı mı?

Hamile destek kemeri özellikle hamileliğinizin ilerleyen aylarında karnınızın büyümesi ile birlikte ağırlaşan vücudunuzu ağrısız ve düz tutmak için kullanılan karın altından takılan elastik bir kemer. Bel, karın, sırt ve pelvis eklemlerini destekleyerek rahatlama sağlar, aynı zamanda da hamilelikte mesaneye uygulanan baskıyı hafifletir. Kadın doğum uzmanlarımız daha mile antrenörleri de hamilelik süresince hamilelik destek kemerini öneriyor. Ancak burada elbette her kemerden bahsetmiyoruz. Özellikle içeriğine, kalınlık ve elastikiyetine de dikkat etmek gerekiyor.

Bunoktada hem nefes alan bir yapıya sahip olması hem de uzun süreli yapısında bozulma yaşamadan desteklemesi için bambu hamile kemeri tercih etmenizi öneriyorum. Bu süreci sağlıklı geçirmek için ürün seçmek kadar ürünü doğru seçmek de çok değerli.

Şimdi gelelim doğum sonrası korselerine. Doğumdan sonra alsak olur mu? Ne kadar sonra başlanmalı?

Benim ve birlikte çalıştığım uzmanların önerisi doğumdan hemen sonra kullanmaya başlanılması. Çünkü doğum ile birlikte yavaş yavaş gerilemeye başlayan cildi gerileme başlarken desteklemek gerekir. İster sezaryen ister normal doğum hangisi olursa olsun doğum sonrası hemen kullanıma başlayabilirsiniz.

Peki Doğum Sonrası Sıkılaştırıcı Korse nasıl seçilmeli?

Kumaş yapısı ve dokuması oldukça önemli. Nefes alan, antibakteriyel kumaşlar kullanılmalı. Uzun süre kullanımda bozulma yapmadan kullanılması ve aynı etkiyi devam ettirmesi de seçilen ürünün güvenilirliği ve sürdürülebilirliği için önemli.

Günlük hayatta yürüyüş ve emzirme gibi rutinlerinizde de sizi destekleyecek yapıda olan korseleri tercih etmeli, mümkünse bambu içerikli kumaşa sahip olmalı.

Ekstra sıkılığa ihtiyacınız olduğunu düşündüğünüzde ise yine ekstra sıkılık kemerlerini de alıp kullanabilirsiniz. Yalnız burada önemli bir detay daha iletmeliyim. Tek başına korse ya da kemer kullanmak %100 başarı sağlamayacaktır. Günlük su tüketiminize, egzersizlerinize ve beslenmenize de dikkat etmelisiniz.

Keyifli ve sağlıklı bir süreç diliyor, yorumlarınızı bekliyorum...

Sevgilerimle,

title