Hastane çantası hazırlığı
Gizem Kösoğlu
Herkese yeniden merhaba,
Birçok hamile annenin en çok zorlandığı konulardan biri de hastane çantası hazırlığı. İçine neler konulmalı ya da kaç adet olmalı? Hatta olmalı mı olmamalı mı, ya az gelirse…
Sakin olun, sırtınızı yaslayın ve keyifle okuyun bu yazımı çünkü hastane çantası aslında o kadar da çok düşünülecek ya da stres yapılacak bir hazırlık değil. Biliyorum internette çok fazla liste var ve o listeler gözünüzü korkutuyor. Ne yalan söyleyeyim zaten o listeleri çantaya sığdırmak isteseniz tüm yeni doğan için yaptığınız alışverişi koymanız gerekir. Bunlara hiç gerek yok. Bu yazımda size hem en kolay hem de en gerekli parçalarla hastane çantanızı nasıl hazırlamanız gerektiğini anlatacağım.
Doğum aylarca beklediğiniz, hazırlandığınız eğitimler aldığınız planladığınız bir süreç. Oda hazırlığından, makyajınıza, ilk fotoğraflarınıza kadar planlıyorsunuz. Yanınıza alacağınız ürünler de elbette önem taşıyor. Sağlıklı ve keyifli olanı almanız gerektiğini de biliyorsunuz. Onun için de fazlası ile araştırıyorsunuz. Kafanızın karışma sebebi de işte bu çok fazla araştırmak, çok fazla yanlış ve fazla bilgiye boğuluyor olmanız. Aslında yapılacaklar çok basit.
Hastane çantası hazırlamadan önce ilk yapmanız gereken doğum yapacağınız hastanenin doğum bölümü ile konuşup size doğum paketinin içinde neler verdiklerini sormak. Bunun nedeni şu; çoğu hastane her şeyi verdiği için ekstra bir ürüne ihtiyacınız kalmıyor. Bu durumda sadece özel eşyalarınızı almanız yeterli oluyor.
Bebek bezi
Göğüs ucu kremi
Hasta pedi
Pişik kremi
Göğüs pedi
Islak pamuk mendil
Bebek tekstili
Elbette önemli bir detay var. Eğer hastanenin size verdiği ürünlerin markalarını tercih etmiyorsanız o zaman kendi çantanızı kendiniz yapmalısınız.
İnternette yer alan listelerin içinde hastane çantasında olmasına gerek yok diyeceğim birkaç ürün var.
Biberon
Mama
Emzik
Emzirme Sütyeni
Gümüş kapak
Göğüs kalkanı
Göğüs ucu
Bunların yanında ise mutlaka alın, çantanızda olsun diyeceğim ürünler var elbette…
Vakumlu süt toplayıcı
Yan yatış yastığı
Emzirme minderi
Müslin ağız bezi
Müslin örtü
Göğüs ucu kremi
Göğüs pedi
Pişik kremi
Bebek bezi
Islak pamuk mendil
Gecelik, sabahlık ya da kimono,
Lohusa çamaşırı,
Çorap
Terlik
Eve dönüş için elbise
Yolculuk için ana kucağı
Gelelim diğer bir detaya. Birçok anne yukarıda da bahsettiğim gibi hastane çantasına koyacağı ya da koyduğu adetlerin yeterliliğinden emin olamıyor. Ya geceliklerim kirlenirse ya bebek çok kusarsa, hastanede daha fazla gün kalmamız gerekirse? Bunun için size önerim bir küçük çanta daha hazırlayabilir, içine ekstra adetleri koyabilirsiniz. O çantayı da hazır bir şekilde ister evinizde ister otomobilinizde bırakabilirsiniz. Bu sayede ekstra ihtiyaç olduğunda yakınlarınıza dolap ve çekmecelerinizde tek tek buldurmak zorunda kalmak yerine sadece çantayı getirmelerini istersiniz.
Eğer önemsiyorsanız makyaj malzemelerinizi, fırça tarak, düzleştirici ya da maşa, şarj aleti, kulaklık, dergi, kitap gibi özel eşyaları da almayı unutmayın…
Hastane çantanızı tek gebelik ise 34. haftada çoğul gebelik ise 30. haftada hazırlamış olun. Kalan günlerde ise doğuma, bebeğinize ya da bebeklerinize ve hayallere odaklanın…
Fotoğraf çekimleri ise çok ama çok değerli. Tekrarı olmayan ve benzerinin de yaşanmayacağı hayatta her bebek için bir kez yaşanacak bir süreç. Onun için hastane çantanıza sığmasa da yanı başınızdan ayırmayın fotoğrafçınızı ve elbette anne bebek ajandanızı :)
Doğuma giderken, doğuma hazırlanırken, doğum sonrası ve hastaneden eve dönerken çok güzel anılar biriktirmeniz dileğimle…
Hastane çantanız huzurla dolsun…