Haberler

Mevsim geçişlerinde çocuklardaki cilt sorunları için püf noktaları

Gizem Kösoğlu

Gizem Kösoğlu

Marka Danışmanı ve Bebek Ürünleri Uzmanı
30.05.2024 04:18

Mevsim geçişleri en çok kaygılandığımız dönem. Hastalanır mı, terler ya da üşür mü? Cildi kızardı nasıl iyileşecek?

Eskiden bu kaygıları mart ayında yaşamaya başlardık ancak mevsim dönüşlerindeki farklılık ile mayıs ayının sonlarına kaldı bu geçiş. Bu süreçte özellikle alerjik çocuklar bebekler ve yetişkinler için adeta cilt yenilenme dönemi. Maalesef biraz sancılı ve acılı olabiliyor. El üstlerinde kurumalar, parmak uçlarında aşırı hassasiyet, egzama, dudakta tahriş ve kanamalar, sinek ısırıkları ile aşırı kabarmalar ve daha fazlası. İşte bu nedenle aslında günlük hayatta uyguladığımız rutin bakımları iki katına çıkarmamız ya da hiç yapmıyorsak ekstra destek almamız gerekir.

Peki bu alerjik dönemlerde neler yapılabilir, nasıl ürünler kullanılabilir?

Bebek ve çocukların cildi bizden çok daha hassas. Hafif güneşe maruz kaldıklarında bir de rüzgarla birleşince dudaklarında çatlama, kızarma, hassasiyet oluşuyor. Nem dengesini yerinde tutmak için %100 doğal lip balmlar hem acıyı alacak hem de acı nedeni ile oluşan yeme problemlerini ortadan kaldıracaktır.

Diğer yandan cilt bariyerini sinek böcek sokmalarından koruma altına almak için vücut koruma losyonları tercih edilebilir. Özellikle nemlenmeyi desteklemesi içindoğal gliserinli ve %100 doğal ürünler seçilmeli.

Ve elbette bebek ve çocukları her gün %100 doğal ürünlerle yıkayıp, nemlendirdiğinizde yine kuruma, çatlama ya da kaşınmayı ortadan kaldırmış oluruz.

Özellikle yaz mevsimi için bir önemli hatırlatma ise, pişik sorunu. Pişik oluşumuna izin vermeden sık sık alt temizliği, sık sık havalandırma ve en önemlisi yine %100 doğal olan bir pişik kremi ile keyifli bir yaz geçirmemek mümkün değil ??

Güneş koruyucu kremler de yine olmazsa olmazlarımız arasında. Bir önceki yazımda daha detaylı bahsetmiştim. Çantamızda , yanımızda tatil bavulumuzda mutlaka %100 doğal güneş koruyucu olmalı. Merak edenler detaylar için bir önceki yazımı okuyabilirler ??

title