Haberler

Okul döneminde tuvaletlerden bulaşan hastalıklara dikkat

Gizem Kösoğlu

Gizem Kösoğlu

Marka Danışmanı ve Bebek Ürünleri Uzmanı
25.09.2023 12:33

Okullar açıldı ilk ay geride kalmak üzere…

Yazı bitirmek, okula rutinlere dönmek elbette zor.

Özellikle de deniz kenarından sonra hafif üşümeli arada terlemeli süreçler başladı.

Havalar sıcak gitse de maalesef beklenmedik hızda gelen hastalıklar sadece çocukları değil tüm aile bireylerini etkiledi. Üstelik iki tür hastalıkla savaş halindeyiz. Biri üst solunum yolu diğeri ise maalesef bulaşıcı sindirim ve boşaltım hastalıkları.

Geçmiş yıllara da baktığımızda üst solunum yolu hastalıklarının bile okuldan hızlıca bulaştığını görüyoruz. Elbette sınıf ortamında uzun süre aynı havayı solumanın etkisi büyük. Ancak çoğu uzman başka bir ortak görüşe de sahip. Tuvaletler en çok mikrobun ve hastalığın yayıldığı yer. Okullarda büyük yaşlar öz bakımları için elbette daha kontrollü ve düzenli. Ancak kreş, anasınıfı ve ilk okul birinci sınıf için durum hiç de öyle değil.

O nedenle de tuvaletler için bireysel eşyalar parçalar kullanmak gerektiğini düşünüyorum. Islak mendiller olmazsa olmaz elbette ama klozete sağlıklı bir şekilde oturmak için klozet adaptörleri kullanılabilir. Daha küçük yaşlar için portatif lazımlıklar da yine tercih edilebilir.

Kendine ait, kendi özel taşıma çantasında bir klozet adaptörü ile en yüksek korumaya sahip olabilir.

Diğer yandan elbette göz ve eller için steril mendiller de çantasından eksik edilmemeli. Özellikle yüz ve göz temasında gözler için uzun sürecek rahatsızlıklar söz konusu olabilir. Steril mendiller hem bulaşmayı hem de olanı temizlemeyi sağlar.

Doktor kontrolünde vitaminler, mevsiminde giyilmiş doğal pamuk elbiseler ve terlemeden koruyacak üstler ile çok daha keyifli bir dönem yaşayabilirler. Diğer yandan çanta seçimi ve kırtasiye seçimi ile de hem doğaya hem de kendinize sağlıkla bakabilirsiniz.

Çok güzel, başarılı, keyifli ve sağlıklı bir okul dönemi diliyorum…

title