Haberler

Yeni bir yıl mı, yeni bir ben mi?

Hülya Kayhan

Hülya Kayhan

Uzm.Eczacı - CEO / ART DE HUİLE
16.01.2023 02:46

Yıllar 2021-22-23 diye değişiyor ve aslında değişen sadece rakamlar değil. İnsanlar, düşünceler, beklentiler ve hayatlarımızın anlamları da değişiyor. Güzelliğe, iyiliğe, ileriye veya geriye doğru gidebiliyoruz. Her şey bizim nasıl anladığımız , algıladığımız ve nasıl yaşadığımıza bağlı aslında. 2023 numaralojik olarak çok güzel bir yıl çünkü cumhuriyetimizin 100. yılı… Bu anlamda 2023 yılının bizim için çok pozitif olacağına inanıyorum.

Size bu yazımda kendimizi psikolojik olarak daha iyi hissettirecek, hem yaşadıklarımızdan keyif alıp hem de güzel öğretiler bırakacak bir yıl olabilmesi için öncelikle ruhsal gelişimimizi güçlendirecek aromaterapi uygulamalarından bahsetmek istiyorum. Aromaterapide uçucu yağlar koklandığında düşünce şeklimizi negatiften pozitife çevirebiliyor. Beyin frekansımızı beta frekanstan alfa frekansa hatta theta frekansa kadar geçmesini kolayca sağlıyor. 24 ay boyunca yapılan bir deneyde , özellikle dikkat eksikliği ve hiperaktivitesi olan çocuklarda her ay bir uçucu yağ koklatılarak EEG ölçümlerine bakılmış. Bu ölçümlere göre Sedir uçucu yağı koklatılan bireylerde beta frekanstan alfa frekansa geçiş kolaylaşmış, Vetivert uçucu yağı koklatıldığında ise beta frekanstan Teta frekansa geçişler hızlanmış. Teta frekans bizim en dingin olduğumuz frekanstır özellikle tam uykuya dalacağımız esnada ve uykudan ilk uyanırken teta frekansta oluruz. Bu sebeple hiperaktif çocuklara uyumadan önce vetivert uçucu yağı koklatıldığında çocuk daha dingin daha sakin ve daha rahatlamış olarak uyur, son yıllarda modern yaşam ve şehir hayatı ile birlikte hayat akışımızda hiper olmamız gereken , bizden hiper olmamız beklenen konumlar ve hayatlar yaşamamız gerekebiliyor. Yaşam bizden hep hiper olmamızı beklerken beynin beta frekansı sürekli aktif oluyor ve biz durup dinlenip dingin düşünme kısmına hiç geçiş yapamıyoruz. O geçişlerimiz bizden beklenenler doğrultusunda azaldı. Beta frekanstan teta frekansa eskisi kadar kolay geçiş sağlayamıyoruz. Bu durumun bize yansıması da uyku bozukluğu, yoğun stres, kaygı bozukluğu gibi durumlarla karşılaşmak oluyor. Biz aromaterapi ile vetivert koklayan kişilerde yapılan eeg ölçümlerinde beta frekanstan teta frekansa kolaylıkla geçiş sağlandığını biliyoruz. Teta frekans bizim uykuya geçiş anında ki ve tam uykudan uyanırken bulunduğumuz en yaratıcı olduğumuz frekanstır ve eeg çekimleri de bize teta frekansta bulunan kişilerin daha huzurlu, daha rahat, daha yaratıcı olduklarını göstermiştir. Yani bu frekansın biz de yaratıcılık ve yeni beceriler geliştirme boyutu da var. Bu yüzden yeni yılda yeni bir ben olmak istiyorsak yaratıcılık, üreticilik ve Theta aktivasyonu için mutlaka vetivert uçucu yağı ile masaj yapmayı ve koklamayı öneriyoruz. Unutmamalıyız ki frekans geçişleri akışla da doğrudan ilgilidir. Akışta kalmak hem ruhsal hem bedensel olarak çok önemlidir. Biz vücut dolaşımını da Akışta tutacak uçucu yağlardan özellikle tarçın yağından çok faydalanıyoruz. Tarçını tek başına sadece kokluyoruz sürmek istiyorsak da sabit bir yağın içerisine karıştırarak masaj yapıyoruz. Hatta tarçın ve karanfil içeren masaj setleri de bulunuyor. Özellikle Susam, kayısı çekirdeği ve haşhaş tohumu yağları ile tarçın ve karanfil uçucu yağlarını karıştırıp, el, ayak, bacak ve özellikle mezanter dediğimiz aslında ikinci beynimiz olan alt karın bölgelerini regüle etmek ve dolaşımı hızlandırmak için masaj yapıyoruz.

Soğuk mizaç insanı hasta eder. Öfke soğuk mizaçlı bir duygudur umut etmek ise sıcak mizaçlı bir duygudur. Mizacı ısıtmak bedende dolaşımını hızlandırmak ile çok ilgili bir şey ve unutmayın tarçın yağı vücudun ısıtır, eli ayağı çok üşüyen insanlara tarçın yağı ile masajlar yapılır bu şekilde dolaşım hızlandırdığı için mizacı ısıttığı gibi eli ve ayağı da ısıtır.

Yeni yılda detoks yapmak isteyen , diyet yapmak isteyen, bunun yanında mizacını da ısıtmak ve pozitife çevirmek isteyen herkese tarçın yağını masaj, sürme ve hatta iştahı dengelemek için Hindistan cevizi yağının içerisine bir damla tarçın yağı damlatarak içmeyi çok tavsiye ediyorum.

Ayrıca farklı dönüm noktalarında olduğumuz , yeni ve zorlu başlangıçlar da zorlandığımız durumlarda turunç yaprağı uçucu yağını çok kullanıyoruz. Özellikle depresyonda hisseden, kötü düşünceleri beynimizden Silmek kendimizi pozitif ve iyi düşüncelere kanalize etmek , vücut frekansımızı yükseltmek için kullandığımız yağlardan biridir turunç yaprağı.

Vetivert bir kök yağıdır, tarçın, gövdedir, turunç ise yaprakta taçtır… Tüm vücut çakralarını açmak, blokajları kaldırmak ve akışı sağlamak için, ayrıca alma verme yasasında dengeyi arttırmak için bu üç yağ ile yeni yıla başlarken yeni bir ben yeni bir siz olabilmek çok mümkün.

Üç birim turunç yaprağı, üç birim vetivert, bir birim de tarçın uçucu yağı karıştırıp bol bol kokladığınızda herkes için yeni başlangıçlar, yeni duygusal ve ruhsal iyileştirmeleri desteklemeyi temenni ediyoruz… Hepinize hak ettiğiniz kadar güzel bir yıl olmasını diliyorum.

title