Haberler

Dijital dünyanın parmaklıklar arkası

Mehmet Burak Torun

Mehmet Burak Torun

Yazılım Mühendisi İş Adamı / Mention Ajans
04.03.2022 12:45

Günümüzde en hızlı şekilde gelişen teknoloji çağının en büyük parçası İNTERNET. Günlük yaşantımızda baktığımız zaman neredeyse her şeyin içerisinde internet olduğunu biliyoruz.

Her ne kadar telefon, bilgisayar, yazıcı, müzik çalar hatta ve hatta beyaz eşya gibi teknolojik ürünleri günümüzde fazlası ile kullansak dahi internet olmadan neredeyse çoğunu kullanamayız. İnternet'in zararları kadar yararlarının olduğunu da biliyoruz ve düşünecek olursak eğer internet olmasaydı şirketler, okullar ve bunun gibi kuruluşlar çoğu işlerini farklı şekilde veya daha zorlu bir şekilde yürütebilirlerdi. Günümüzde en yakın zamanda yaşanan bir olaydan örnek verecek olursak Covid-19 virüsünün yayılması ile Türkiye dahil çoğu ülkede okullar online eğitime geçiş yaptı.

Peki ya eğer internet olmasaydı bu zorlu pandemi döneminde öğrenciler nasıl ders çalışacaktı. O yüzden internet kötü veya yararsız gibi bir söylemde bulunamayız. Bu konuya sadece interneti kötüye kullanma diyebiliriz fakat her ne kadar yararlarından faydalanmaya çalışsak da teknoloji insanları içine hapsetmeye devam ediyor.

Çok yakın bir zamanda Mika Rianda'nın yönetmenliğini yaptığı Sony Pictures Animation tarafından üretilen 2021 Amerikan yapımı bilgisayar animasyonlu ailem robotlara karşı isimli bir netflix filmi seyretmiştim, teknolojiyi kullanan insanlara izlemelerini tavsiye ederim.

Tabi filmi izlerken teknolojinin zararlarından bahseden bir filmin bilgisayar üzerinden uyarlanan karakterler ile anlatılması da gözlerden kaçmayacaktır.

Uzun zamandır yaptığım araştırmalar ve gözlemler sonucunda internet kullanımında 100'ü aşkın ülke arasından Türkiye ilk 20'lerin içerisinde yer almaktadır. En son yapılan araştırmalara göre ülkemizin nüfusunun %65'i interneti günlük yaşantısında kullanıyor. Neyse ki nüfusa oranla baktığımız zaman bizden daha fazla internet kullanan ülkelerinde olduğunu görüyoruz.

Benim sizlere tavsiyem gelecek nesillerimiz yenilenen teknolojilerden elbette faydalansın fakat gelişen teknolojiye hapsolmasın.

Çoğu zaman hayatımızda iki seçenek ile karşı karşıya kalırız 1. Seçenek ya da 2. Seçenek herkesin tercihi ve kararları farklıdır elbette o yüzden interneti kötüye kullananlar veya iyiye kullananlar olarak karar her zaman sizindir..

title