Haberler

İnternet fenomeni olmak ister misiniz?

Mehmet Burak Torun

Mehmet Burak Torun

Yazılım Mühendisi İş Adamı / Mention Ajans
08.04.2022 04:37

Teknolojinin gelişmesi, internetin daha fazla yaygın hale gelmesi yenilikleri de beraberinde getirmiştir. Faaliyet alanı çok fazla geniş olan internet sayesinde insanlar da kendilerini geliştirme imkânı bulmuştur. İş alanından alışverişe kadar her konuda internet insanoğluna büyük yardım sunmuş ve kolaylık getirmiştir. Son zamanlarda internet kullanımı insanlar için iş olanağı olarak karşımıza çıkmaktadır. Bunlar arasında online satış yapmak, reklam almak ve sosyal medya ile ünlü yer alır. En trend olan iş olarak ise internet fenomeni daha fazla ilgiye sahiptir.

Gelişen internet ile yeni kelimelerde literatürümüze girmiştir. Bunlar arasında çok sık duyduğumuz 'fenomen' kelimesi gelir. Fenomen; daha fazla ön planda yer alan yaptıkları ile büyük etkileşim yaratan, büyüleyici ve farklı yetenekteki insanlara denir. Toplum tarafından internet fenomeni olarak tanımlanır. Fenomen, değerleri ve düşünceleri ile diğer insanlardan farklıdır. En fazla etkileşimde oldukları alanlar ise sosyal medya uygulamalarıdır.

İNTERNET FENOMENİ NEDİR?

Sosyal medya uygulamaları ülkemiz ve dünyada büyük ilgi görmektedir. Hemen hemen her sosyal medya uygulamasında milyonlarca üye yer alır. Yaş ve cinsiyet farkına bağlı kalmadan her kesimin büyük bir beğenisine sahiptir. Sosyal medya içeriğinde; paylaşımlar, sohbetler ve oyunları ile farklı bir platformdur. Özellikle sosyal medyadan çok farklı ve ilgi çekici videolar paylaşarak bilinen bir kişi olmanın yolunu açmıştır. Sosyal medya sayesinde ünlü olmak, herkes tarafından tanınmak yani internet fenomeni olmak mümkün.

İnternet fenomeni; yaptığı birbirinden ilginç paylaşımlar ile milyonlarca kişiye ulaşabilen sosyal medya kullanıcısıdır. Her kullanıcıdan farklı olarak takipçi sayısı ve izlenme oranları çok ama çok yüksek seviyelerde yer alır. Her zaman farklı içerikler üreterek takipçilerinin hayranlığını kazanır. Zamanla tüm Türkiye hatta tüm dünya tarafından bilinen bir sosyal medya fenomeni oluverir. Sosyal medya fenomeni yüksek bir izleyici kitlesine sahiptir. Sosyal ağda yer alan takipçilerinin görüşleri ve tavsiyelerine de büyük önem verirler.

Her sosyal medya uygulamalarını takip eden kişi fenomen olmak ister. Ancak bu iş sanıldığı kadar da kolay değildir. Her an çekim yapmak, yenilikler bulmak zorundadırlar. Belirli bir alanda odaklanması ve uzmanlaşması gerekir. En fazla ilgi çekici alanlara yönelmek, araştırma yapmak ve diğer fenomenleri de takip etmesi gerekir.

İNTERNET FENOMENİ NASIL OLUNUR?

Bir internet fenomeni olmak için sosyal bir ağa kaydolmakla işe başlamak gerekir. Bunun için en trend sosyal medya uygulamasının seçilmesi büyük kazanım olabilir. Fenomen olmak bir iki video çekip birkaç fotoğraf atmakla olacağını düşünenler büyük yanılgıya düşerler. İnternet fenomeni bulduğu her anı değerlendirmelidir. Gördüğü ya da bulduğu her bir konuyu izleyicisi ile paylaşmalıdır. Sosyal medya uygulamalarını her zaman etkin kullanmasını da bilmelidir.

Fenomen olmak için sosyal medya platformlarından birisine üye olmak gerekir. Üyelik sırasında istenilen bilgilerin doğru girilmesi önemlidir. Bazı alanlara izleyici kitlesi çekmek için dikkat çekici yazılar yazmak gerekir. Özellikle fenomenin bir profil resmi mutlaka olmalıdır. Kaliteli bir başlık adı altında yapılan bir paylaşım önce tıklanma oranlarını sonra da izleyici kitlesini olumlu yönde etkilemektedir.

İnternet Fenomeni Olmak Kazandırır mı?

İnternette fenomen olan kişilerin milyonlarca takipçisi vardır. Yaptıkları paylaşımlar ile abone ya da takipçi sayısı arttıkça sosyal medya platformu tarafından ödüllendirilirler. Bu ödüller bir hediye olabileceği gibi belirli bir seviyeye gelindiğinde para olaraktan kazanç elde etmektedir. Ülkemizde internet fenomeni ile büyük kazançlar elde eden insanların sayısı bir hayli fazladır. Yoğun bir internet kullanıcısı iseniz sizler de internet fenomeni olabilirsiniz.

title