Haberler

Cübbeli’den Başak Demirtaş’ın Adaylığına Destek

Muhammed Furkan Güneş

Muhammed Furkan Güneş

23.01.2024 01:19

Malumunuz 14 Mayıs seçimlerinin ardından, millet ittifakı adıyla masada bir araya gelen muhalefet partileri cumhur ittifakına karşı ağır bir yenildi alınca, CHP eski Genel Başkanı Kılıçdaroğlu en çok eleştirilip bedel ödettirilerek koltuğundan olmuştu.

Diğer taraftan Edirne Cezaevinde tutuklu bulunan ve 2016 yılından beri tutukluğu devam eden Kürt siyasetinin sembol isimlerinden biri Selo lakabıyla anılan Selahattin Demirtaş da seçim yenilgisinin ardından partisince ağır eleştirilere hedef olunca aktif siyaseti bıraktığını ilan etmişti.

Demirtaş için sembol isim diyorum çünkü partisini bölge partisi olmaktan çıkarmak ve bir Türkiye partisi yapmak yönünde büyük çabalar sarf etmiş ve kısmen de hedefine ulaşmış bir isim.

Ama daha önce de gerek partisinde gerekse de diğer birçok partide, ismi, partisinin önüne geçen birçok siyasetçi gibi o da ağır ve haksız eleştirilerle yıpratılmış, pasifize edilmeye çalışılmıştı. Bu hamleyi gören Demirtaş eleştiri adıyla kendisine karşı yürütülen karalama mekanizması çirkinleşmeden ve onu itibarsızlaştırmadan, çekildiğini kendi ilan edip akıllıca bir hamle yapmıştı.

Peki şimdi ne oldu da kendi aktif siyasetten çekildiğini duyuran Demirtaş'ın eşi İstanbul adaylığı için konuşulmaya başlandı. Sanıyor musunuz ki Başak Demirtaş, eşi Selo'nun fikrini almadan ve rızası olmadan sahneye çıkmış olsun.

Türkçe öğretmeni ve Yazar olan Başak Demirtaş, 14 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra istifa etmiş bir isim. Siyaseten eşi üzerinden devamlı anılmış ve hatta kimi zaman ahlaksızca eleştiri ve saldırılara hedef olmuş bir isim.

İstanbul ve ölçüsünde birçok büyükşehirde kazananı belirleyecek kilit noktada duran Kürt seçmen ve desteklediği DEM Parti henüz nasıl bir yol izleyeceğini netleştirmemişken Başak Demirtaş'ın ismi kim tarafından gündeme getiriliyor?

Aslında sorunun cevabına ilişkin basit bir denklem var. Soruyu şöyle sormayı deneyelim, eğer CHP destek vermezse kazanma ihtimali olmayan Başak Demirtaş'ın İstanbul Belediye Başkan Adaylığı kime kazandırır, kime kaybettirir?

Ekrem İmamoğlu'na rağmen CHP Başak Demirtaş'ın adaylığını destekler mi? Hiç sanmıyorum. Henüz yeni, partide oyuncu değişikliğine giden CHP daha taşlar tam yerine oturmadan yeniden taşları yerinden oynatacak bir hamle yapar mı?

Peki Başak Demirtaş gibi bir ismin adaylığına rağmen Kürt seçmen duygularını bir tarafa bırakıp CHP'yi destekler mi?

Yapmayacaksa o zaman partisince eleştirilip silinmeye çalışılan Selo'nun eşinin zikredilmesi ve gündeme getirilmesi kimin işi olabilir?

Başak Hanım kaybederken kime kazandıracaksa onun işidir?

Cübbeli Ahmet'in Başak Hanım İstanbul Adaylığına getirdiği yorum da aynı mealde olmamış mı? Cübbeli Başak Hanımın İstanbul Adaylığına nasıl bakıyorsunuz sorusuna verdiği cevap "Çok iyi bakıyorum" Neden? "Ekrem Bey kaybeder diye"

Cübbeli ki "Biz Cumhurun yanındayız yani her zaman" diye girizgahını da her daim eksik etmeyen biri.

Şimdi bu ifadeler ne anlama gelir: Cübbeli, Başak Demirtaş'ın adaylığını destekliyor oldu mu?

Oldu elbette.

title