Haberler

Faşistin yerlisi mi yabancısı mı?

Muhammed Furkan Güneş

Muhammed Furkan Güneş

23.02.2024 10:54

Hala şok olabiliyorsunuz demek. Geçtiğimiz hafta öyle bir haber öyle bir görüntü vardı ki insan olduğunuza utandırır sizi.

Sizi insanlığınızdan utandıracak haberin kaynağı ABD Kongre Üyesi Andy Ogles. Cumhuriyetçi Parti ABD Kongre üyesi, ağa babası Trump gerisini siz hesap edin artık.

Meclis koridorlarında, bir kadının "Vergilerimle Gazze'de çocuklar bombalanıyor" demesi üzerine, Ogles'in Gazzeli çocuklarla ilgili yorumu hazmedilemez bir canavarlık.

Bütün vahşiliği ve zalimliğiyle "O çocukları bombalayacaksın. Hepsini öldürmemiz gerektiğini düşünüyorum" demiş.

Evet Ogles ve benzerlerinin temelde bu canilikte olduğunu bilsek de bunu açıkça dillendirmeye cesaret etmeleri, bu katillerin o kokuşmuş niyetlerini, utanmadan ve korkmadan bu denli açık dillendirmelerine ne demeli bilmiyorum.

O Ogles ki 2021 yılında karısı, kızı ve iki oğluyla, her birinin elinde bir silah noel ağacının önünde sırıtarak kameralara poz vermiş ve bu fotoğrafı sosyal medya mecralarında paylaşmış biri. Silahlanmayı "Halkın silah bulundurma ve taşıma, kendilerini ve ailelerini koruma ve zalim yönetimi önleme hakları, anayasal cumhuriyetimizin temel özgürlüğüdür." Diyerek savunan biri

İki yıl sonra 2023'te o "temel özgürlükle" silahlanan bir katil Audrey Hale, Ogles'in temsilcisi olduğu Nashviille Tennessee'de özel bir Hıristiyan okulunu silahla basıp üç yetişkin ve üç çocuk öldürünce, Ogles, politik kaygılarla aile boyu silahlı fotoğraf paylaşımını kaldırmıştı.

Şimdi böylesi bir cani İsrail'in Gazze'de uyguladığı soykırımı savunmanın da ötesine geçip, o çocukların hepsini öldürmek gerektiğini söylemesini nasıl yorumlamalı.

Tam da bir gün sonra bir başka haber bir başka çocuk ve bir başka bir politikacıdan yukarıdaki kadar olmasa da benzer bir faşistlik düştü önüme.

Ama bu sefer yerli ve milli bir faşist. Ama Cumhuriyetçi ama Halkçı parti mensubu, CHP Ankara Mamak Belediye Başkan Adayı Veli Gündüz Şahin.

Şahin seçin çalışması kapsamında gezdiği bir Pazar alanında karşılaştığı Iraklı sığınmacı çocukların o masum yüzüne çirkin parmaklarını uzatıp:

"Bunlar büyüyünce memleketine gitmesi gerekiyor. Bunun için bana oy vermeyen insanlar burada duysun. Gönderirim ben bunları memleketine, oy da vermesinler. Kimse oy vermesin. Bunun için benim adaylığımı çekseler... Bu çocuklar yarın büyüdüğü zaman bizim memleketimize büyük sorun olacak."

Diyebildi ya, senden ala büyük sorun mu var? Demedi kimse ona.

Ve susup gülümsedi çocuklar ona bile.

title