Haberler

İnstagram Coşkusu: As bayrakları as

Muhammed Furkan Güneş

Muhammed Furkan Güneş

11.08.2024 04:38

Günler sonra yasağı kalkan ve tekrar açılan instagram açılığı yurt içinde coşkuyla kutlandı. İzmir semalarını havai fişeklerle donatan kullanıcılar, instagram sarhoşluğuyla sabahlara kadar dans etti.

Yasaklı olduğu günlerde yurdun çeşitli bölgelerinde çeşitli uygulamalar üzerinden ve imam eşliğinde topluca instagram duasına çıkanlar, yasağın kalkmasıyla şükür namazına durdular.

İnstagramın yasaklanmasını fırsat bilen kimi uyanıklar, sosyal medya detoksu, internet orucu, ya da arınması gibi tanımlamalarla instagram krizini fırsata çevirmeye çalışıp büyük sözler ve iddialarla boyundan büyük ahkam kestilerse de, engelin kaldırılmasıyla tüm iddia sahipleri büyük sözlerinin altında ezilip kaldı. Tükürdüklerini yalamak zorunda kaldı.

Yurdun her bölgesi için farklı oyun havalarıyla, kimi yere şemame, kimi yerde erik dalı, kimi yerde kolbastı, roman havası ve gizli kapaklı terör halayıyla yapılan kutlamalardan gözaltına alınan olmadı.

İnstagramın açılması tüm memlekette gündemin ilk sırasını alırken, ne Siyonist İsrail terör devletinin Filistin'de yaptığı soykırım, ne memlekette yaşanan ağır ekonomik kriz, ne de muhalefet ile iktidar arasındaki siyasi polemikler ve de Soylu'nun birilerine meydan okuyarak; dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin verdiği dilekçe instagram coşkusunu gölgeleyemedi.

Yasak döneminde instagrama girebilmek için, telefonuna VPN yükleyen kimi kullanıcılar, yasaklı yasaksız bütün internetin kapıları önünde açılınca, azgınlığın ve özgürlüğün verdiği haz ile yeni çıktıkları keşiflerden henüz dönmezken kimileri de özgürlük ve azgınlık çıkmazında kendini kaybetti.

Kayıplardan ulaşılan kimi kullanıcıların, instagram da neymiş o size kalsın bizi keşiflerimizde yalnız bırakın, şeklinde konuştuğu öğrenilirken, kimileri de VPN dehlizlerinde karşılaştıkları tuzaklar ve tehlikelere karşı tövbe ederek evindeki ve elindeki bütün dijital cihazları ateşe verdiği ve inzivaya çekildiği görüldü.

Diğer taraftan hala erişim engeli devam eden Roblox kullanıcıları instagram kullanıcılarına imrenerek bakarken, darısı başımıza diyerek gözyaşlarına hakim olamadı.

Roblox kullanıcıları, yasağa gerekçe gösterilen sapkın kimi kullanıcıları dışladıklarını belirterek, bırakın çıplaklığı, atlet ve kısa pantolonla bile kimsenin platformda uygunsuz gezinmesine izin vermeyeceğiz, şeklinde konuştuğu gözlendi.

İnstagramın kapandığı günlerde hayatında boşalan 5 saati ne yapacağını şaşıran kimi kullanıcılar, o boşluğu doldurmak için satın aldığı puzzle, satranç, manga, go, gibi kimi tahta oyunlarını, henüz jelatini üstünde geri iade etmek istese de mağazalar önünde uzun kuyruklara ayıracak zamanları olmadığı için iadeden vazgeçti.

8 günlük yasak döneminde aile fertlerinin, anne, baba eş ve çocuklarının, dostlarının tekrar farkına varan kullanıcılar, ilişkilerini tekrar eski ayarlarına çevirmeye çalışıyor.

Like ve paylaşım ayarları bozulan instagram kullanıcıları, yasağın kalktığı ilk saatlerde yoğun bir paylaşım ve likelama çabasıyla çeşitli ilişki kazaları yaşadı. Kimi eski eşinin kimi eski sevgilisinin paylaşımını beğenirken bu birçok evde aile krizlerine sebep oldu.

İnstagramı ticari faaliyetleri için kullanan kullanıcıların, tekrar pazara çıkmasıyla ülke ekonomisinde yaşanan krize karşı olumlu bir hava esmeye başladı.

İnstagramın tekrar kapatılmaması için yurt genelinde paylaşımların pür dikkat yapılması için kullanıcıların, birbirini titiz olmak konusunda sıklıkla uyardığı gözleniyor.

title