Haberler

Ada’nın yüz akı ada karası

Neslihan Durna

Neslihan Durna

Gastronomi ve Seyahat Yazarı-Influencer
27.09.2024 02:18

Avşa Adasında geçtiğimiz 13/15 Eylül'de ilk kez bağ bozumu şenlikleri yapıldı. Avşa halkının yoğun ilgisiyle karşılanan şenliklerde Marmara Adalar Belediye'si kilolarca sardalya balığı ikram etti. Festival iskele meydanında konserlerle coşku ile geçti.

Ebru Korali önderliğinde seçkin konuklarında davet ettiği bağ bozumu basın mensupları ve turizmcilerinde yoğun ilgisiyle karşılandı.

Balıkesir bölgesinin peynir çeşitliliği ve bilinmeyen şifalı otlarında gün yüzüne çıkarıldığı etkinlikte Nazım Tanrıkulu'nun derin bilgileriyle; deniz üzümü, gaden, dağ çileği, sandal ağacı, funda, meryem dikeni, andız otu, güvem konukların dikkatini çekti.

Tuzlu koryoz ve garoz adanın çok eskiden beri yapılan önemli mezelerindendir. Tuzlanmış ve aylarca fermente edilmiş bütüntuzlu kolyozun iç organları ile yapılıyor. Balık salçası diyenlerde varmış. Birde kolyozun iç organlarını fermente ederek yapılanı var tuzla ezilip az asit ve yap ile yapılıyorçok hafif bir aromaya sahip meraklıları mutlaka deneyimlemeli.

Seferberlik çöreği ve fakir sucuğuda yörenin yokluk zamanında geliştirilmiş tariflerinden.

Güzel bir Avşa gezisi ardından Marmara adasına geçiş Avni Jale Özken Marmara adalar Müzesi ziyaretimiz ve ardından Birol balık restoranında keyifli sohbetimize eşlik eden midye dolma nefis, kalamar ve günün bombası patlıcanlı börek üff, daha bitmedi Marmara adasına gelip dondurma yemeden dönülmez böğürtlen ve damla sakızlı favorim.

title