Haberler

Aksaray Valisi Aydoğdu, genç beyinler ile yol yürüyor

Okan Geçgel

Okan Geçgel

Gazeteci Yazar / TİGAD Genel Başkanı
20.06.2023 02:32

Aksaray'da Türkiye İnternet Gazeteciliği Derneği, Aksaray Valiliğinin desteği ile Yeni Nesil Gazeteciği Konferansı düzenlendi.

Alanında uzman gazetecilerin sunumuyla günümüz gazeteciliğine atıfta bulunuldu ve yeni nesil gazeteciliği diye adlandırdığımız dijital medya enine boyuna konuşuldu.

Bu program çerçevesinde üç gün boyunca 100 civarında TİGAD üyesi ve gazeteciler Aksaray'ın dört bir tarafını gezerek, kadim şehir olmanın öznesi algılanmış oldu.

Tapduk Emre, Yunus Emre, Somuncu Baba ve daha nice tasavvufi özelliği ile bilinen Aksaray kültürel, tarihi ve turistik anlamda da göz doldurmuştur.

Bu kadar çok güzelliği bir arada yaşamamızda elbetteki en büyük katkısı olan Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu Beyi burada anmadan geçmek büyük haksızlık olur diye düşünüyorum.

Çünkü Vali Beyin başarılarını dillendirmek gerekiyor. Hani yukarıda da bahsettim ya Tapduk Emre, Yunus Emre ve niceleri... İşte bu tarihi değerleri sahiplenmek çok mühimdir. Gezilebilir, yaşanılabilir bir alt yapı oluşturmak çok önemlidir ve Vali Bey bunu başarmıştır ve bu anlamda devasa projeler hayata geçirmiştir.

Ben şahsen Aksaray'da Vali Aydoğdu döneminde hayata geçirilmiş bir çok projeyle karşılaştım turizmden alt yapıya hemen her alanda devasa projeler hazırlanmış ve hayata geçirilmiş. Aksaray Hamza Aydoğdu gibi bir Valiye sahip olduğu için çok şanslı diye düşünüyorum.

Dünyanın en büyük ikinci Türkiye'nin ise birinci kanyonu Ihlara Vadisi'nde gezerken yapılan çalışmaları yerinde gördüm. Yine Tapduk Emre ve Yunus Emre türbelerinde yapılan çalışmaları özellikle Tapduk Emre külliyesine hakikaten hayran kaldım.

O kadar çok proje hayata geçirilmiş ki saymakla bitmez diye düşünüyorum gidip gezmek ve görmek gerekir. Ben şahsen Sayın Valiyi tebrik ediyorum, bu başarılarından ötürü kendisine duacıyım.

Vali Hamza Aydoğdu'nun gençlerle beraber kurmuş olduğu whatsapp hattı ile Aksaray'ı gençlerle beraber, onların fikirlerini alarak yönettiğini bizzat o gençlerden dinlemek gerçekten gözleri dolu dolu izlediğim bir manzara olmuştur. Gençleri bu kadar önemseyen ve gençlerin fikirlerine değer veren bir Valinin başarısının sırrı sanırım bu... Bu inancımı özellikle vurgulamak istiyorum.

Genç beyinlere olan inancı Vali Beyin başarısına başarı katmış ve bunun meyvelerini de ziyadesiyle almıştır. Gençlerimize fırsat verildiğinde neleri başaracaklarının bir örneğini sergilemiştir Sayın Vali. Onun için Hamza Valimize bir kez daha şükranlarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum.

Özellikle buradan tekrar ifade etmeliyim ki herkesi ama herkesi Aksaray'a davet ediyorum: Gidin o güzellikleri yaşayın ve iliklerinize kadar hissedin.

TİGAD'ımızın öncülüğünde Aksaray'a gelen tüm meslektaşlarıma teşekkürlerini sunuyorum ve katkılarından ötürü Valimiz Sayın Hamza Aydoğdu'ya, İl Kültür ve Turizm Müdürü Sayın Mustafa Doğan Beye, Güzelyurt Kaymakamı Sayın Alperen Taşavlu Beye, Ortaköy Belediye Başkanı Sayın Ali Rıza Özdemir Beye, Sultanhanı Belediye Başkanı Sayın Fahri Solak Beye, TİGAD İl Temsilcimiz Ali Genç Beye, Valilik Basın Yayın Müdürü Sayın Selahattin Göktaş Beye, TİGAD yönetim kuruluna, il temsilcilerimize, meslektaşlarımız ve tüm ilgililere teşekkürlerimi sunuyorum.

title