Haberler

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye Yönelik Haksız Eleştiriler: Gerçeklerin Üzerini Örtme Çabası

Okan Geçgel

Okan Geçgel

Gazeteci Yazar / TİGAD Genel Başkanı
31.05.2024 10:43

Bakan Mehmet Özhaseki'yi çok iyi tanıyan bir gazeteci olarak son birkaç gündür kendisine yönelik eleştirileri ele almak istedim.

Çünkü Özhaseki kendisini tanıdığım kadarıyla almış olduğu her görevi layıkıyla yerine getirmek için büyük gayret ve çaba sarf eden bir yapıya sahip.

1994 yılında Melikgazi belediye başkanı olduğu günden bu yana Sayın Özhaseki'yi takip eden bir gazeteciyim. Elbetteki kendisini eleştirecek konular olabilir eksikleride olabilir buna hiç itirazım yok, ancak eleştirinin makul ve insaflı olması gerektiğini düşünüyorum..

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Bakanlık görevine geldiği günden itibaren deprem bölgelerinde olağanüstü bir gayretle çalışarak, depremzedelerin bir an önce evlerine kavuşmaları ve yıkılan şehirlerin yeniden inşası için gece gündüz demeden mücadele ediyor. Özhaseki'nin her hafta sahada bizzat yerinde incelemeler yapması ve çalışmaları yönlendirmesi, depremzedelere umut olurken, bazı kesimlerin eleştirileri akıl almaz bir seviyeye ulaştı.

Özhaseki'nin bakanlığa bağlı uçakla seyahat etmesi üzerinden yürütülen karalama kampanyası, muhalefetin "çamur at izi kalsın" taktiğinin en bariz örneklerinden biridir. Devletin bir bakanının, kendi bakanlığına ait hava aracını kullanmasından daha doğal bir durum olamaz. Bu tür mesnetsiz eleştiriler, Özhaseki'nin deprem bölgelerinde yürüttüğü fedakar çalışmaları gölgelemeye yetmez.

Özhaseki'nin görevini yerine getirirken bakanlığa ait uçakla seyahat etmesini suçmuş gibi lanse etmek, tamamen gerçekleri saptırma ve bakanın çabalarını itibarsızlaştırma amacını taşımaktadır. Depremzedelerin yaralarının sarılması ve yıkılan şehirlerin yeniden imarı için tüm gücüyle mücadele eden Özhaseki'yi haksız eleştirilerle yıpratmaya çalışmak akıl dışıdır. Bu eleştiriler, depremzedelerin ihtiyaçlarını en hızlı ve etkin şekilde karşılamak için bakanlığın tüm imkanlarını seferber eden Özhaseki'nin çalışmalarını asla gölgeleyemez.

Özhaseki, sahada yürüttüğü çalışmalarla depremzedelerin yanında olduğunu her fırsatta göstermektedir. Depremzedelerin evlerine bir an önce kavuşmaları ve hayatlarının normale dönmesi için gece gündüz demeden çalışan bakan, muhalefetin anlamsız eleştirileri karşısında yılmadan mücadelesine devam etmektedir.

Özhaseki'nin liyakati, sadece bakanlık dönemindeki çalışmalarıyla sınırlı değildir. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde de Önceki CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun asılsız iddialarına maruz kalan Özhaseki, bu iddialara karşı açtığı davaları kazanmış ve kazandığı tazminatlarla vatandaşa sucuk ekmek dağıtarak halkın gönlünü fethetmiştir. Özhaseki, Kayseri modeli belediyecilik anlayışını geliştirerek, belediyecilikte de çığır açmış ve hizmette kendini kanıtlamış bir isimdir. Bakan Özhaseki'ye yönelik CHP'nin hasmane tavrı, belediye başkanlığından bu yana devam ederken, muhalefetin en ufak bir olayı çarpıtarak Özhaseki'yi hedef alması dikkatlerden kaçmamaktadır.

Bu tür mesnetsiz eleştiriler, halk nezdinde de karşılık bulmamakta ve Özhaseki'nin başarılı çalışmalarını daha da ön plana çıkarmaktadır. Bakan Özhaseki'nin deprem bölgelerinde yaptığı çalışmalar, kamuoyu tarafından büyük takdirle karşılanmakta ve bu tür karalama çabaları gerçekleri değiştirmemektedir. Halk, gerçekleri görmekte ve Özhaseki'nin depremzedeler için verdiği mücadeleyi takdirle karşılamaktadır.

Muhalefetin Özhaseki'ye yönelik bu anlamsız eleştirileri, bakanın çalışmalarını gölgeleyemez. Tam tersine, Özhaseki'nin deprem bölgelerinde yürüttüğü gayretli çalışmalar, halkın gözünde daha da değer kazanmakta ve muhalefetin gerçek dışı iddialarının ne kadar asılsız olduğunu ortaya koymaktadır. Deprem bölgelerinde yaşamın yeniden normale dönmesi ve yıkılan şehirlerin yeniden inşası için canla başla çalışan Özhaseki, halkın takdirini kazanmaya devam etmektedir.

Bakan Özhaseki'nin karnesini değerlendirdiğimizde aslında kendisine yapılanların haksızlık olduğunu mutlaka görmüş olacağız. Hepimizin malumu Türkiye çok büyük bir afet yaşadı, depremle beraber adeta 11 ilimiz yerle bir oldu. Dolaysıyla bu mücadelede şehirlerin ihya ve inşası konusunda Özhaseki'nin doğru bir isim olduğunu düşünüyor ve kısa zamanda bu şehirlerimizi yeniden ayağa kaldıracağına inanıyorum.

Kalın Sağlıcakla.

title