Haberler

Devletin Gülen Yüzü Gökmen Çiçek

Okan Geçgel

Okan Geçgel

Gazeteci Yazar / TİGAD Genel Başkanı
12.03.2023 04:01

Türkiye belki binlerce yıldır Dünya'da olmamış büyük bir afete maruz kaldı.

Çok geniş bir coğrafyada Kayseri ilini de katacak olursak 12 ilde meydana gelen depremlerle büyük bir afet yaşanmış ve bir çok şehir adeta yerle bir olmuştur.

Afetin ilk gününden itibaren devletimiz büyük bir özveri örneği sergilemiş ve oluşturduğu koordinasyonlarla afet bölgesinde üstün bir başarı hikayesi yazmıştır.

Her ne kadar her yere anında müdahale edilmese de gereken tüm imkanlar seferber edilmiş ve hiçbir ülkenin altından kalkamayacağı böylesi bir afette ülkemiz büyük gayret ve mücadele ile dikkatleri üzerine çekmiştir.

Tabi bu büyük afet ile mücadelede görünen ve görünmeyen sayısızca kahramanımızın olduğu gerçeğine dikkatleri özellikle çekmek istiyorum.

Bir ayı geçkindir afet bölgesinde büyük bir mücadele örneği sergileyen başta bakanlarımız olmak üzere devletimizin her kademesinde yetkili ve ilgili isimlerin üstün gayretlerini görmemiz gerektiği düşüncesindeyim.

Özellikle bir isim üzerine dikkatleri çekerek depremin ilk gününden itibaren durmadan günde bir veya iki saat uyku ile mücadele eden Kayseri Valimiz Gökmen Çiçek beyi anmadan geçemeyeceğim.

Gökmen Vali, depremin ilk günü Kahramanmaraş Koordinatör Vali olarak görevlendirilmiş ve arama kurtarma çalışmalarına bizzat enkaz başlarında yer alarak gece gündüz demeden büyük bir mücadele örneği sergilemiştir. Akabinde de depremin merkez üstlerinden Elbistan'a Koordinatör Vali olarak gitmiş orada da başta enkaz kaldırma ve hayatın normale dönüşmesi anlamında gene özverili bir mücadele örneği ortaya koymuştur.

Güler yüzü, babacan yaklaşımı ve konulara olan bakış açısı ile devletin şefkatli eli olan Gökmen Vali, afet Bölgelerinde insanlarla olan diyaloğu ve empati özelliği ile gönüllerde yerini almıştır.

Elbistanda başta konteyner çarşılar olmak üzere konteyner kentlerinde kurulumunda hızlı bir çalışma yürüten Vali Çiçek şimdi ise İçişleri Bakanlığı tarafından Adıyaman koordinatör vali olarak atandı.

Nerede bir aksaklık ve eksiklik varsa Gökmen valinin oraya görevlendirilmesi özellikle dikkatlerden kaçmaması gerektiği düşüncesindeyim.

Adıyaman'da enkaz kaldırmanın hızlandırılması ve Elbistandaki enkaz kaldırma başarısının Adıyaman'da da sağlanması adına Gökmen Çiçek valinin burada görevlendirildiğini düşünüyorum.

İnanıyorum ki, Gökmen Vali Adıyaman'da da gerek enkaz kaldırma gerekse hayatın normale dönüştürülmesi konusunda aynı başarıyı ortaya koyacaktır.

Adıyaman'a gittiği daha ilk gün, çalışmalarını hızlandırması ve konteyner çarşılar kurulması konusunda hemen işe koyulması Vali Çiçek'in burada da farkını ortaya koyacağı kanaatimi de ayrıca belirtmek istiyorum.

Kalın sağlıcakla.

title