Haberler

Batı'nın Gerçek Yüzü "Heidi"

Olcay Kutluca

Olcay Kutluca

22.01.2022 04:44

Yıllarca ve hâlâ karşımıza batıyı örnek gösteren adına da medeniyet ismi verilen örnekler çıkıyor bir çok farklı konularda. Medeniyet dediğimiz nedir? Medeniyet göreceli bir kavram mı?

Çok beğendiğimiz batı şuan içinde bulunduğumuz durumdan rahatsız olmamızı sağlıyor. Sebebi ise aslında batının çok güzel olması değil çok güzelmiş gibi çocukluğumuzdan bu zamana kadar bilinçaltımıza tüm olumsuzlukları işlemesi.

Örnek verecek olursak batıya ait tüm çizgi filmlerde subliminal mesajlar verilmesi...

Köle Çocuk Heidi

Batı medeniyetine özenenlere birkaç hatırlatma yapmak istiyorum.

1860-1974 yılları arasında İsviçre'de çocuk sömürüsünün en feci örneklerinden biri yaşanmıştı. Çocuklar, pazarlarda köle gibi satışa çıkarılıyorlardı. Kiralandıkları ailelerin şiddetine, cinsel tacizine maruz kalıyorlardı.

Köle çocuklar İsviçre tarihinin en kara lekesi. Heidi'nin hikayesi de bu çocuklara dayanıyor.

İsviçre'de uzun yıllar boyunca devam eden bu kölelik sistemi 1981 yılında yasaklanabildi. İsviçre devleti resmi olarak bu çocuklardan 2013 yılında özür diledi.

Çocukluk yıllarımızda çokça izlediğimiz Heidi çizgi filmindeki kız da bu köleleştirilmiş masumlardan biriydi. Etrafındaki bütün çocukların ayakkabıları varken yaz kış bu zavallı kız neden çıplak ayakla gezmekteydi? Avrupa'nın medeniyeti aslında büyük bir vahşetin üzerine kurulmuştur.

Evet doğru, geçmişi boşverelim günümüze bakalım. İsviçre kendini çok geliştirdi , yaşam standartları üst seviyede ama unutmayalım ki insanlar ülkemize göre daha bilinçli . İş kendimizde bitiyor.

title