Haberler

Gazhane artık Sanathane

Olcay Kutluca

Olcay Kutluca

26.08.2021 10:17

İstanbul'a bir asırı aşkın süre hizmet ettikten sonra çürümeye bırakılan tarihi Hasanpaşa Gazhanesi restore edilerek İstanbul'lu kültür sanat severlere kazandırıldı .

Tarihi Hasanpaşa Gazhanesi 1891 yılında Anadolu yakasının havagazı ihtiyacı karşılanması için açılmıştı. 1993 yılında İstanbul'da doğalgazın kullanıma başlanması nedeni ile terk edilip çürümeye bırakıldı. 2015 yılında başlanılan restore çalışmaları ise nihayet tamamlandı ve halka açıldı. Üstelik sevindirici nokta aslına uygun şekilde restore edilmiş olması.

PEKİ YENİ İSMİ NE ?

Tarihi Hasanpaşa Gazhanesi sanata kapılarını açması ile birlikte isim değişikliğine de gitti. Yeni ismi Müze Gazhane. 31 bin 500 metrekarelik alanı kaplayan bu güzel yapıt; iklim ve karikatür müzesi , bilim merkezi , tiyatro ve sergiler , kütüphane, oyun alanları ve sosyal alanları ile sanatseverlerle buluşuyor . Artık Gazhane benim değimim ile Sanathane İstanbul'da kültür sanatın yeni adresi.

Müze Gazhane Sahnesi'nin Açılış Oyunu ve Anlamı Ne ?

Müze Gazhane Sahnesi'nin açılış oyununun ise "Veba" olacak. Veba oyunu koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden insanlar anısına gerçekleştirilecek.

Sanata ışık olması dileği ile...

title