Haberler

Günümüzdeki sanatçılar toplumun aynası mı?

Olcay Kutluca

Olcay Kutluca

11.08.2021 03:21

Gün geçmiyor ki güzel ülkemde garip olaylar bitsin...

Sanatçı toplumun aynasıdır ve o şekilde kalmalıdır. Sanatçıyı sanatçı yapan toplumdur. Sanatçının topluma örnek olması gerektiğini düşünmeyen ve kabul etmeyen yoktur. O kadar güzel sanatçılarımız var ki sosyal sorumluluk projeleri ile gündeme gelen hatta ve hatta yaptığı iyilikleri güzellikleri gizli şekilde yapan... Ama bazıları var ki sadece güzelliği, yakışıklılığı ve sesi ile popüler olan , sanatçı kelimesinden uzak , dönemsel popülerlik yakalamış , hayatı yakaladığı ün ile devam edeceğini düşünen ünlücükler...

Sanatçı dediğimiz zaman aklımıza gelen birçok isim var. Haluk Levent, Sinan Güleryüz ve Özge Özder çifti, Zülfü Livaneli, Beren Saat, Fazıl Say, Gamze Özçelik, Ceyda Düvenci ve daha sayamadığım niceleri.

Hepsinin ortak noktası sanat alanında ki başarıları ve sosyal hayatlarında ki topluma örnek davranışları. Belki sevilmelerinin sebebi de bu.

Hayranlık bir gün biter, yapılanlar akılda kalır!

Konumuza girmek istiyorum. Yeni nesil şarkıcılar ve oyunculardan ( sanatçı demek istemiyorum ) her gün bir tanesi kameralar karşısında tepki alacak ve kendisini rezil edecek davranışlar sergiliyor.

Amaç ne? Gündem de kalmak mı? Gündeme gelmek mi?

Yeni bir vaka ise sesini bir çoğumuzun beğendiği Irmak Arıcı'dan geldi. Trafikte tartıştığı kişinin yüzüne tükürürken görüntülendi. Sanatçı dediğimiz kişi bunu yapar mı? Utanmaz mı?

Yaşanılan olay ne olursa olsun sen sanatçısın. Haklı veya haksız... Bunu tartışmıyorum. Ama sen sanatçısın. Ya da sanatçıydın. Artık şarkıcısın. Alttan gelen yeni nesile örnek olmayı seçmek yerine, o vatandaşın yüzüne tükürerek aslında senin bu piyasada var olmanı sağlayan tüm sevenlerinin de yüzüne tükürürmüş oldun.

Bunu Yapmayın!

Ülkemizin sanatçılarının tamamı birbirinden değerli insanlar. Peki sen kimi örnek aldın da bu hale geldin?

Sanatçı toplumun aynasıdır.

Geleceğe yön veren, genç kuşaklara örnek olan, sadece sanatıyla değil örnek eş, baba, hoca ve ustalarımızı saygı ile selamlıyorum.

title