Haberler

Krizi fırsata çevirmek!

Olcay Kutluca

Olcay Kutluca

06.08.2021 08:10

Ülkemizin zor bir dönemden geçtiği bu günlerde sanat camiası reklam derdine düşmüş durumda. Pandemi ile başlayan ekonomik kriz belli ki ünlüleri de vurmuş...

İki farklı konuya değinmek istiyorum.

1- Pandemi

Hemen hemen tüm insanların maddi ve manevi olarak yıprandığı bu dönemde sanatçılar ceplerini nasıl dolduracağını şaşırdı.

MÜZİK SUSMASIN!

Yakın tarihli bir örnek ile konuyu başlatıyorum.

Ece Erken ile eşi Şafak Mahmutyazıcıoğlu Bodrum'da bir mekana Yıldız Tilbe'yi dinlemek için gitti. Gece sonunda gelen hesap ise Ece Erken'i şaşkına çevirdi.

Ece Erken, 20 bin küsür liralık gelen hesabı sosyal medya hesabında paylaşmıştı. Rakama dikkat edelim... 20 BİN TÜRK LİRASI.

Şunu anlıyoruz ki kısıtlamalar nedeni ile zor duruma düşen işletmelerin ve sanatçıların faturası bizlerden çıkıyor, yani halktan çıkıyor.

Sanatçı evde oturduğu günlerin parasını aktif konserlerine zam yaparak eklerken işletmeler ise hem sanatçı paralarını çıkartmak hemde aradaki kapalı oldukları dönemin açığı kapatmak derdinde. Sonuç ise gün sonu gelen hesap fişinde ! Unutmayalım, sadece "2" kişinin hesabı 20 Bin TL.

2- Afet Reklamı

Ülkemiz de son günlerde yaşanan yangın felaketi reklam felaketine dönüşmüş durumda.

Birçok ünlü yangın bölgelerine gidiyor. Bu çok güzel bir davranış. Hepimiz hemfikiriz. Ama o ünlüler daha yangın yerine varmamışken, basın danışmanlığı yapan arkadaşların bu güzel davranışı haber yaptırarak olayı reklama dökmesi?

Gerçekten yardım için mi gidiyorsunuz yoksa reklam için mi?

Ülke olarak vatandaşlarımız ile gurur duymalıyız. Kriz dönemlerinde birbirimize destek olmak konusunda çok başarılıyız. Ancak bazılarınız var ki krizi fırsata çeviriyor, bizler de bunlara şahit oldukça midemizi bulandırıyor. Yapmayın!

title