Haberler

"Uyandığımda Sesim Yoktu" tekrar sahne alıyor

Olcay Kutluca

Olcay Kutluca

27.08.2021 09:15

Uyandığımda Sesim Yoktu kişisel bir yolculuğun belgesi. Uyandığımda Sesim Yoktu gün yüzüne çıkarmaya korktuğumuz ve aslında bizi özgür kılan çıplak, kırılgan ve saf gerçeklerden oluşmaktadır. Kadının kendi gücünü hatırlaması, ayakta durabilmesi ve özgürce kendini ifade edebilmesi için kadınların sesi olmayı amaçlayan bu projenin yönetmenlik koltuğunda Tamer Levent bulunuyor. Koltuk demişken yönetmen Tamer Levent'in pek oturduğunu söyleyemeyiz. Oyunun tamamında o enerji ve ateşi hissediyoruz.

Başrolde Dilşad Çelebi ve Burcu Görek üst seviye performansları ile bu kaliteli yapımı daha üst seviyeye taşımıştı. Başarılı oyuncu Dilşad Çelebi'nin hamileliğinden ve pandeminin başlamasından dolayı oyuna bir süre ara verilmişti. Oyuncu değişikliği yapılarak Dilşad Çelebi'nin yerine Dilara Gül getirildi. Dilşad Çelebi'nin yerini doldurabilecek mi merak konusu.

Oyunun mutlaka izlenmesi gerektiğini belirterek heyecanı kaçırmadan oyundan biraz bahsetmek istiyorum. Bir küvet ve bir mikrofon ve iki kadın... Karanlık bir sahne , üst düzey performanslar, estetik bir görüntü ve kadının yaşama dair geçmişten günümüze tüm sorunlarının aktarılması. Bir ölüm , kaybolan bir ses , canlandırılan performansların iç sesleri ve dahası...

1 Ekim'de Sahne Alıyor

1-6 Ekim tarihleri arasında Arnavutluk'ta gerçekleştirilecek olan Uluslararası Skampa Tiyatro Festivalinde sahne alacak olan "Uyandığımda Sesim Yoktu" İzmir, Ankara, Eskişehir gibi şehirlere de turneye çıkarak seyirci ile buluşacak.

Epik ve dramatik şekilde sergilenen bu oyun kadınların iç sesi oluyor. Erkekler de normal kadınlarda anormal gösterilen davranışların anlatıldığı ,açık bir şekilde baskı gören,toplumun dayattıklarından dolayı kendini ifade edemeyen, sesleri kısılmış hatta canice öldürülmüş kadınların hakları için yazılmış bu harika oyun umuyorum ki vermek istediği mesajı gereken kişilere başarılı şekilde ulaştırır.

title