Haberler

İşyerinde Motivasyonu Nasıl Artırabiliriz?

Ömer Aydın

Ömer Aydın

Yönetim Danışmanı / Yeni Medya Elektronik Yayıncılık A.Ş.
05.07.2024 03:13

İşletmelerde çalışan motivasyonunu artırma konusu, en çok konuşulan ve üzerinde çalışmalar yapılan konulardan birisidir. Çalışan motivasyonu, işletmenin başarısı için kritik bir faktördür. Yapılan araştırmalar, motive olmuş çalışanların iş performansını %20-30 oranında artırabildiğini göstermektedir.

Çalışanı işyerinde başarıya ulaştıran en önemli itici güçlerden birisi motivasyondur. Personelin işleri yürütürken kendi istek ve arzusu ile hareket etmesini sağlayacak ortamları oluşturmak, yani onu motive etmek yönetimin en önemli görevlerinden birisidir.

Motive Çalışanın Tanımı ve Faydaları

Motive çalışan; inisiyatif alır, gerekli gereksiz her şeyi birilerine sormaz, kendisine verilen işleri yerine getirir ve yaptıklarını yöneticisine rapor eder. Motive personel, kaliteli ve verimli çalışarak müşteri memnuniyetini artırır. Motivasyon düşüklüğü ise işletmede işgücü verimliliğini düşürür ve maliyetleri artırır.

Motive olmadan çalışan personelden verim bekleyemeyiz. İstanbul'un en modern gökdeleninde; su, doğalgaz ve elektrik olmadığını düşünün. Bu gökdelende kimse yaşamak istemez. Motive olmadan çalışan personel de aynen bu gökdelen gibidir. Kimse onunla birlikte çalışmak istemez, aynı ortamı paylaşmak istemez, bulunduğu ortamda huzursuz çalışır ve huzursuzluğunu ekip arkadaşlarına da bulaştırır.

Bana göre etrafında iş arayan arkadaşını çalıştığı işletmenin boş pozisyonlarına öneren ve ona referans olan kişi motive personeldir.

Ücret ve Motivasyon İlişkisi

İyi ücret alan personelin mutlu ve motive çalışacağı konusunda genel bir kanaat olduğunu biliyoruz. Ancak, iş hayatım boyunca personel memnuniyeti ve motivasyonunu ölçmeye yönelik çeşitli çalışmalar gerçekleştirdim. Bu çalışmaların sonuçlarına baktığımız zaman, elde edilen ücretin motivasyon için tek ve en önemli belirleyici unsur olmadığını deneyimledim. Takdir etmediğiniz, değer vermediğiniz personele ne kadar ücret öderseniz ödeyin, onu motive edemezsiniz.

Motivasyon İçin Yönetim Neler Yapabilir?

Çalışanları motive etmek için yapılacak ilk şey; "çalışanları adam yerine koymak, yaptıkları işleri takdir etmek ve onlardan beklentilerinizi tam olarak ifade etmek" olmalıdır. Bundan sonra da;

• Güven Vermek: Yönetici olarak güven verin ve düzgün bir yönetim sistemi kurun.

• Ödüllendirme: Başarılı olan çalışanları adaletli bir sistemle ödüllendirin.

• İletişim: Çalışanlar arası iletişimi düzenleyen sistemler kurun.

• Sosyal Etkinlikler: Çalışanlar ve ailelerinin dahil olacağı sosyal etkinlikler düzenleyin, ekibinizle zaman geçirin.

• Karar Süreçlerine Dahil Etme: Personelin çalıştığı alan ve şirket geneli ile ilgili kararları onunla paylaşın.

• Çalışma Ortamı: Çalışma ortamını işin gereklerine uygun teknoloji ile donatın ve işyerini temiz ve düzenli tutun.

• Çalışma İsteksizliklerini Tespit Etme: Personelin çalışma isteksizliklerini tespit edip ortadan kaldırmak için hedefli ve planlı çalışmasını sağlayın.

• Özgüven: Personelin kendine güven problemi varsa onu başarabileceğine inandırın.

• Gelecek Kaygılarını Giderme: Çalışanın şirketle ilgili gelecek kaygılarını ve umutsuzluklarını konuşup giderin.

• Saygılı Olma: Yönetici olarak çalışanlarınıza ve çalışanlarınızın da birbirine saygı göstermesine önem verin, süreci takip edin.

• Geri Bildirime Önem Verme: Personele verdiğiniz görevlerin yerine getirilmesi ile ilgili olarak olumlu veya olumsuz geri bildirimlerde bulunun.

• Kişilik Analizi: İş görüşmeleri sırasında kişilikleri analiz edin ve birbirleri ile uyumlu kişilikleri işbaşı yaptırın. Böylece işletmede motivasyon nispeten daha yüksek tutmuş olursunuz.

İşveren ve çalışanın beklentilerinin karşılık bulduğu işyerlerinde motivasyon problemi yaşanmamakta, çalışanlar motive bir şekilde görevlerini yürütmektedirler. Empati yaparak karşılıklı beklentileri iyi anlayan ve bunları hayata geçirebilen işletmelerde çalışan motivasyonunun yüksek olduğunu görmekteyiz.

Yukarıda saydığım motive edici faktörleri görev olarak kabul edip yerine getirebilen ve sürekli kılmaya çalışan işletmelerde nispeten çalışanların daha istekli çalıştığını görmekteyiz.

title