Haberler

Bizim çocuklar çeyrek finalde

Osman Okan

Osman Okan

Gazeteci Yazar / Haberler.com
03.07.2024 12:54

Euro 2024 Avrupa Futbol Şampiyonasında Türkiye A Milli takımımız 16 turunda karşılaştığı Avusturya'yı Merih Demiral'ın attığı iki gol ile mağlup ederek son 8'e kaldı yani çeyrek finale yükseldi.

A Milli takımımızda Merih Demiral köşe atışından gelen iki topu rakip ağlara bırakırken özellikle ilk yarında savunmada inanılmaz iyi oynadı.

A Milli takımımızda kötü oynayan, mücadele etmeyen tek bir kişi bile yoktu ama öne çıkanlardan biri de belki de milli takımdaki en iyi maçını bugün oynayan Orkun Kökçü'ydü.

A Milli takımımızda ikinci yarıda Kaan Ayhan çok önemli hamleler yaparken, son saniyelerde kalecimiz Mert Günok'un çıkardığı top belki de turu getiren kurtarıştı.

Savunmanın sağında Mert Müldür, solunda Ferdi Kadıoğlu, ortada Kaan Ayhan, Merih Demiral ve Abdülkerim Bardakçı bir iki pozisyon dışında çok iyi mücadele ettiler.

Orta sahada İsmail Yüksek top keserken Arda Güler ile Orkun Kökçü takımı ileriye taşıyan, oyunu organize eden isimlerdi.

Hücumda Barış Alper Yılmaz istediği topları her ne kadar alamasa bile yine de bir kaç pozisyonda rakip savunmayı rahatsız etmeyi başardı ama Kenan Yıldız bu akşam özellikle ilk yarıda istediklerini yapamayan isimdi.

Oyuna sonradan giren isimlerde iyi mücadele ederek çeyrek finale kalan takıma katkı verdiler.

Vincenzo Montella takımı iyi hazırlamış, rakibi iyi analiz etmiş ama oyun içinde ilk yarıda bazı bölümlerde ikinci yarının ise genelinde çok geriye çekildi. Orta sahada top tutamadık, pas yapamadık, çıkarken doğru pas tercihlerinde bulunamadık ama üst düzey mücadelemiz ile Avusturya'yı yenerek çeyrek finale yükseldik.

Umarım milli takımımız üzerinde olumsuz etki yaratmaya çalışan, teknik direktör Montella'yı yıpratmaya çalışan, Hamit Altıntop'a demediğini bırakmayan ve takımı onun kurduğunu söyleyecek kadar ileri giden kötü niyetli kişiler umarım artık çenelerini kapatırlar ve bizim çocuklara destek olurlar

title