Haberler

Dursun Özbek istifaya davet ediliyor

Osman Okan

Osman Okan

Gazeteci Yazar / Haberler.com
13.09.2024 11:17

Galatasaray başkanı Dursun Özbek bir kesim taraftarlar tarafından istifaya davet ediliyor. Son iki sezon şampiyon olmuş bir kulübün başkanı neden istifaya davet edilir?

Bunun sebebi yanlış transfer politikası ve verilen sözlerin tutulmamasıdır. Seçimden sonra, "3-4 nokta transfer yapacağız, hazırlıklarımızı yaptık, transferleri kampa yetiştireceğiz" demişti başkan Özbek.

Nokta atışı sağ bek yerine bir çuval para verilerek Jelert alındı. Nokta atışı dendi orta sahaya çok çuval dolusu para verilerek Saha alındı. Sonra takıma alışmış sol bek Köhn gönderildi yerine Jakobs alındı ki bu son iki yılda denenen kaçıncı sol bek olacak ben hatırlamıyorum. İlk alınan Batshuayi dışındakiler soru işaretleriyle dolu.

Sonra bir yıllığına büyük piyango çıktı Osimhen gibi bir dünya yıldızı golcü düştü önlerine. Bu konu aslında biraz da komik. Fener, Beşiktaş ve Trabzon'a önerilmiş ama hiç biri almayınca Galatasaray almış. Dünyanın aktif en iyi dördüncü golcüsünü ne Fenerbahçe, ne Beşiktaş ne de Trabzonspor istememiş. Gerçekten ilginç.

Neyse tüm bunlar olurken Zaha, Kerem Aktürkoğlu, Tete gibi üç kanat oyuncu takımdan ayrıldı ki bu arada Barış Alper Yılmaz içinde 25 milyon Euro teklif gelmiş, durum şuan ki gibi sıkıntılı olmasaydı eminim ki Barış Alper Yılmaz'ı da satarlardı.

Gelecek hafta sonu önce derbi maçı var ardından UEFA Avrupa Ligi maçları başlayacak ki bugün elde kalan üç kanat oyuncusundan biri olan Ziyech'in sakatlandığı açıklandı.

Takımda sadece iki kanat futbolcusu kaldı, Barış Alper Yılmaz ile Yunus Akgün. Yunus Akgün'ün bir türlü olmadığını düşünürsek koskoca Galatasaray takımında sadece bir, evet yanlış okumadınız sadece bir kanat oyuncusu Barış Alper Yılmaz kaldı. Değil 25 milyon 125 milyonda verseler Barış Alper Yılmaz'ı nasıl satsınlar değil mi?

Zaha ile Tete olmadı ama Kerem Aktürkoğlu'nu bir kesim taraftarın saçmalaması ile yönetim kolayca elden çıkardı.

İşte gelinen son nokta. Yönetime tepki büyük ve istifa isteyenler her geçen gün artıyor.

Transfer sezonunun son 24 saatine girildiği şu saatlerde taraftarların ve muhtemelen Okan hocanın beklediği kanat transferi yapılabilmiş değil. Son saatlerde ne olur bilinmez ama Galatasaray'ın bu sezon işi hiçte kolay olmayacak.

title