Haberler

Galatasaray yönetimi sınıfta kaldı

Osman Okan

Osman Okan

Gazeteci Yazar / Haberler.com
05.09.2024 03:07

İki gün önce Osimhen gibi bir golcü alıp, ona top taşıyacak kanat oyuncusu almayan bir yönetim hem işi bilmiyordur, hem hocasını zorda bırakıyordur, hem takımın gücünü azaltıyordur hem de taraftarların umudunu kırıyordur.

Geçen sezon şampiyon olan kadrodan önce Tete, sonra Zaha ve en son Kerem Aktürkoğlu'nun ayrılması ile Galatasaray futbol takımının kolu kanadı kendi yönetimi tarafından kırılmış durumda. Geriye iki kanatta oynayabilen Barış Alper Yılmaz, gamsız ve koşmayan Ziyech, son iki sezonda beğenilmeyip kadroda tutulmayan ve kiralanan Yunus Akgün ile Yusuf Demir kaldılar. Yunus Akgün de Yusuf Demir de yetenekli futbolcular ama bunu sahaya yansıtmadıktan sonra, takıma katkı yapmadıktan sonra yetenek bir işe yaramıyor. Yunus Akgün ileri koşan geri koşmayan ve çok fazla top kaybeden bir futbolcu. Yusuf Demir'de ise oynamadığı için hiç bir şey göremedik henüz.

Ziyech bence kanat değil çünkü rakibini geçemeyen futbolcudan kanat zor olur ve verim alınmaz. Ziyech sağ kanatta beklesin ona topu verelim o da ceza alanına ortalasın yada şut pozisyonu bulursa vursun gol olursa kazançlı çıkarız türünden bir düşünce varsa, o da sağ kanat oynar ama hepsi bu kadar olur. Bana göre bir alternatif isimde santrfor olmayı bir türlü başaramayan ama topla hızlı giden Halil Dervişoğlu ama onu da göndermek için kollar sıvanmış durumda. Bu listeye bakınca Barış Alper Yılmaz dışında kanat oynayacak, takımı sezon boyunca taşıyacak başka futbolcu yok. Barış Alper Yılmaz'ın bu sezon 4-5 kişilik performans göstermesi için dua etmekten başka çare kalmadı sanırım.

Şimdi Osimhen'i almışsın da ona topu kim getirecek? Osimhen'in geriye gelip topu rakipten söküp alıp, orta sahada karşısına kim çıkarsa çalımlayıp geçip gidip gol atacak hali yok. Galatasaray yönetimi Osimhen ismini duyunca böyle bir düşünceye kapılmamıştır diye umuyorum. Galatasaray kanatlarda bu kadar düşmüşken sağ ve sol bekleri de belli değil, sağ beke Jelert alındı ama orada Kaan Ayhan ile Barış Alper Yılmaz oynuyor ki Barış Alper Yılmaz hangi mevkide oynayacağını kendisi de bilmiyordur. Sol bek Köhn gönderildi yerine Jakobs alındı onunda ne performans vereceği belli değil. Bu durumda kanatlar önlü arkalı tam bir muamma. İki sezondur Torreira'nın yanına uygun bir isim bulunamadı, 18 Milyon euro bonservis verilerek Sara alındı ama onunda Torreira'nın yanında olması zor görünüyor ki son dakikaya kadar bir orta saha alınmaya çalışıldı.

İşte koskoca Galatasaray takımının, son iki sezonun şampiyon olan takımının Uefa Avrupa Ligi'nde yer alacak bilinen kadrosu bu şekilde. Bu yazıyı yazarken Uefa'ya nasıl bir kadro verildi bilemiyorum ama Ziyech'inde takıma dönmeyeceği, arkadaşları ile vedalaştığı konuşuluyor.

Bir kanatta Jelert oynasa bu seferde sağ bek sorunu devam edecektir. Galatasaray 3-5-2 sistemi ile oynasa bu sisteme hemen geçmek mümkün değil. Savunmada Abdülkerim, Sanchez ve Nelsson üçlüsü oynar mı oynar ama bu seferde onları yedekleyecek futbolcu sıkıntısı baş gösterir. Yani neresinden tutsanız elinizde kalan bir kadro ile Okan hoca ne yapar, bu kadro ile yine şapkadan tavşan çıkar mı gerçekten bilemiyorum ama bildiğim tek şey son iki sezonun şampiyon takımı böyle yönetilmemeliydi.

Başkan Dursun Özbek her geldiğinde yaptığını bir kez daha yaparak, iyi giden şeyleri bozarak istikrarını sürdürürken, UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele edecek takımının kolunu kanadını yine kırmış oldu. Şuandan itibaren lig için transfer yapsa ne olacak, Galatasaray'ın amacı yabancı takımları yenmek, Avrupa'da başarılı olmak değil mi? Galatasaray'a rakiplerin veremediği zararı ne yazık ki içerdekiler fazlasıyla veriyor.

title