Haberler

Hedef; şampiyonluk 25 yıldız 5

Osman Okan

Osman Okan

Gazeteci Yazar / Haberler.com
13.06.2024 06:33

Galatasaray 2023-2024 futbol sezonunu şampiyon olarak tamamladı ve 24. Şampiyonluğunu alarak en yakın rakibi Fenerbahçe ile arasındaki şampiyonluk sayısını 5'e çıkardı.

Şampiyonluk sonrasında her kafadan ses çıkmaya başladı, Fenerbahçe deplasmanda 10 kişi ile Galatasaray'ı yendi, gerçek şampiyon Fenerbahçe gibi ipe sapa gelmez sözler edilmeye başlandı ve hala da devam ediyor. Bunu taraftarlar söyleyebilir ama şampiyonluk yarışını kaybetmiş olan Fenerbahçe teknik direktörü İsmail Kartal bile bu lafı etti. İsmail hocam madem ki böyle düşünüyorsunuz, işinize neden son verildi?

Galatasaray şampiyon oldu, kupalarını aldı, kutlamalarını yaptı, takımın bir kısmı tatile çıktı bir kısmı milli takımlara gitti, gelecek sezonun planlaması çerçevesinde alınacak ve gönderilecek futbolcular konusunda çalışmalara başlandı ama birileri hala yok Mourinho geldiyse en büyük Fenerbahçe, Galatasaray şampiyon olsa ne olur Fenerbahçe Mourinho'yu getirdi Galatasaray'ın şampiyonluğu unutuldu gibisinden gerçekten çok saçma laflar ediyorlar.

Oysa bunlar birbirinden apayrı konular, Galatasaray 38 haftalık lig maratonu sonunda topladığı 102 puan ile rekor kırarak 24. Şampiyonluğunu ilan etmiş ve iş bitmiş. Mourinho'nun geliş, gün gelir unutulur ama şampiyonluk lig tarihinde yazılı kalır. Yalnız şunu da hemen eklemem gerekir, Mourinho Fenerbahçe'yi şampiyon yapar, Avrupa'da başarılara ulaştırır işte o zaman o da tarihte yerini alır.

Geçtiğimiz yıl çok güçlü bir kadro kuran ve şampiyonluk yarışında 99 puan toplayan Fenerbahçe için kimse başarısız diyemez ama 99 puan toplayan ve hem yönetim bazında, hem basında hem de sosyal medyada gerçek şampiyon olarak lanse edilen Fenerbahçe'nin hocasını başarısız bulması enteresan geliyor bana. Belki de Fenerbahçe burada hata yapıyor, istikrar diye bir şey var ama sarı lacivertliler bu konuda çok sabırsızlar.

Bu arada Jose Mourinho gibi bir teknik adamın ülkemize gelmesi Türk futbolu ve süper lig için gerçekten sevindirici. Umarım başarılı olur ve ligimizin kalitesinin artmasına katkıda bulunur. Beşiktaş'ın yeni hocası Van Bronckhorst'un da ligimize kalite katacağını düşünüyorum ama böylesi değerli teknik adamlar yanında Türk futboluna katkı sağlayacak futbolcularında gelmesi gerekiyor.

Gelecek sezon daha çok takımın üst sıralar için mücadele edeceği, sezonun sonuna kadar geçtiğimiz sezonun aksine çok daha fazla takımın şampiyonluk yarışının ve heyecanının içinde olacağı bir lig bekliyorum.

title