Haberler

İstikrar için Montella devam etmeli!

Osman Okan

Osman Okan

Gazeteci Yazar / Haberler.com
08.07.2024 02:05

Euro 2024 Almanya Avrupa Futbol Şampiyonası çeyrek finalinde öne geçtiği maçta Hollanda'ya 2-1 mağlup olan milli takımımız mücadelesi ile ön plana çıkarken maç sonunda teknik direktörümüz Vincenza Montella'ya yönelik eleştirilerde az değildi.

Maçın ilk ayrısını Samet Akaydın'ın kafa golüyle önce kapatan millilerimiz golden sonra anlamsız bir şekilde geri çekilmişti. İkinci yarının başından yenik duruma düşene kadar oyunu kendi yarı sahamızda kabul edişimiz ve oyuncu değişikliklerindeki gecikmelerden dolayı eleştiri okları teknik direktörümüz Vincenzo Montella'ya çevrildi ama burada yenilgiyi bir tek Montella'ya bağlamak haksızlık olur düşüncesindeyim.

Bence Montella devam etmeli. Çünkü maçın detaylı analizini eminim kendisi de yapmıştır veya yapacaktır. Futbol hatalar oyunu, bu hataların içine hocaların hatalarını da eklemek gerekecek bundan sonra. Evet dün akşam Montella geriye çekilmekle hata yaptı, oyuncu değiştirme de geç kaldı ama son 5 dakika içinde yakaladığımız 2 pozisyon var ki gol olsa şuan da farklı şeyler konuşuyor olabilirdik. Kazanmış olsaydık şimdi eleştirilen Montella büyük olasılıkla kahraman ilan edilecekti.

Evet Montella iki konuda büyük hata yaptı ama sahada verilen mücadele de hiç mi payı yoktu. Burada ön plana çıkartılması gereken konu öncelikle hakem faktörü olmalıdır.

Maçın hakemi Hollanda'ya en az 2 kırmızı kartı çıkaramadı. Yediğimiz ikinci golde Mert Müldür'ün ayağına arkadan darbe var. Net faul olan pozisyonda top darbe alan ayaktan kalemizde gol oldu. Kaan Ayhan'a yapılan net penaltı var. İlk yarıda Barış Alper Yılmaz'a yapılan net faul verilmedi, faul verilse kırmızı kart çıkması gerekiyordu çünkü.

Ayrıca yine ilk yarıda Mert Müldür'e ve Hakan Çalhanoğlu'na yapılan fauller ve yanlış kartlar maçın sonucunu doğrudan etkiledi. İlk yarıda hem skor olarak öndeydik hem de rakip eksik kalsaydı bunun sonuca doğrudan etkisi olmaz mıydı?

Hadi hakem görmedi peki VAR neredeydi? İşte bu sebeplerden dolayı, sanki her turnuvada yarı final oynuyormuşuz gibi elenmenin tek sorumlusu olarak Montella'yı görmek doğru olmaz.

Portekiz maçında da kendi hatalarımızla yediğimiz goller sonucu mağlup olduk, yoksa oradan da en kötü beraberlik çıkardı. Ben milli takımın başarılı olduğunu düşünüyorum ve istikrar olmalı ki başarılar daim olsun...

title