Haberler

Aydınlığın için karanlığınla yüzleşmen gerekir...

Özge Avcu

Özge Avcu

Yazar -Aile İlişki Koçu -Pro.Yaşam Motivasyon Koçu
27.06.2022 12:06

Herkesin kendi içinde görünmeyen karanlık tarafları vardır. Kendinde yok edemediği alışkanlıklar, kayıplar, bastırdığı duygular, geçmişten gelen yaşanmışlıklar, sıklıkla hatırlanan anılar, kimseye göstermediği kendi içinde savaşlar bunların hepsi kişinin içsel dünyasında karanlık tarafıdır. Geçmiş zamanda aile, eğitim, iş ve sosyal çevrede yaşanılan her zorlu süreç kişilerin bireysel gelişimlerine birer tecrübedir. Bu tecrübeler sonucunda alınan karar ve hatırlamamak kişinin kendi elinde olan bir durumdur. 70'den 70'e her insan sorunlar yaşıyor. Hayat kimse için dört dörtlük değil. Bu sorunlara karşı ne yapacaksınız? Sorunu çözecek misiniz? Sorundan kaçacak mısınız?

İşte burası, kişinin kendi sorumluluğunu almasıdır. Seçim yaptınız ve sorunu çözdünüz. Peki, bu sorunu ayda 3 – 4 kere konuşup ya da sürekli hatırlayıp anlatacak mısınız? Burası ise, kişinin karakteridir. Konuşulan konular, alınan kararlar, yaşanan sorunlar sonucuna ulaşınca sürekli konuşulup hatırlanmamalıdır. Eğer başarabilirseniz kendinize yapacağınız en büyük iyiliktir.

Geçmişinle yüzleş. Aile ya da ikili ilişkilerinde yaşadığın sorunları tecrübe olarak kabul et. Geçmişte yaşamadığını sakın unutma. Sen şimdi 'desin ve geleceğin şimdi ile şekillenecek. Kendi geleceğini belirleyecek olan senin seçimlerin. Kimsenin ne dediği ve ne yaptığıyla ilgilenme. Sorunları sürekli düşünüp ve konuşarak kendini üzme. Su akar ve yolunu bulur. Çok düşünerek kendini üzerek ve negatif bakış açısıyla hayatta hiçbir zaman huzuru bulamazsın. Karakterinden ödün verme. Kimseyle ilgilenme. Her zaman kendini geliştir. Olduğun yerde sayma. Sorun yaşatan, arkandan iş çeviren ve huzurunu kaçırmaya çalışan her kişiden uzak dur. Unutma sen varsan hayatın var. Karakterinden ve duruşundan kimse için asla ödün verme. Kimseye boyun eğme. İşlerine kimsenin karışmasına izin verme. Özel hayatın ve kendine ait bir dünyan olsun. En iyi insanın bile kendi içinde uyuyan canavarı ve karanlık yönü vardır. Kendinde var olan karanlıklarını kabullen. Ve bu canavarın uyandırılmasına izin verme.

Karanlıklarınla yüzleşmeden aydınlığına ulaşamazsın. Her zaman güçlü ol, bol bol gülümse ve sınırlarından taviz verme. :)

YouTube: Özge Avcu

Instagram: ozge.avcuu

Sevgilerimle

title