Haberler

Bu gece ay çok güzel, değil mi?

Özge Avcu

Özge Avcu

Yazar -Aile İlişki Koçu -Pro.Yaşam Motivasyon Koçu
31.07.2024 09:16

Sevgiyi gösterme, belli etme şekli herkese göre değişen bir davranış biçimidir. Çekingen yapıya sahip kişiler, etkilendiği kişinin karşısında heyecanlanır ve göz temasından kaçınarak kendini saklamaya çalışır. Nadir anlarda iltifat ederek, göstermeye çalışır. Özgüvene sahip kişiler, etkilendiği kişinin etrafında olmaya çalışır. Olabildiğince iletişimde olmak ve bir şekilde anlaşılsın ister. Bazı kişiler, belli etmeden sahip olduğu duygu içinde yaşar ve belki de karşındaki kişinin kendisinden hoşlandığını bilmeyerek olayı platonikleştirir. Her kişinin hissettiği duyguyu, gösterme şekli farklıdır.

''Seni seviyorum'' kelimesini söylemekte böyledir. Herkes rahatlıkla söyleyemez. Bazıları da çekinmeden ifade edebilir. Son dönemlerde sosyal medya kullanıcıları arasında yaygınlaşan ''Bu gece ay çok güzel, değil mi? cümlesi, Japonya'ya aitsevgi gösterme mesajı olduğu ifade ediliyor.

Rivayete göre Japon erkekleri utandıkları için hoşlandıkları ya da sevdiklerine, seni seviyorum demek yerine ''bu gece ay çok güzel değil mi?'' cümlesini söylüyorlarmış. Ay her zaman güzeldir fakat yanında sevdiğin biri olduğu için, bu gece bir başka anlamları çıkabilir. Bilim dünyasında ay'ı çok seven insanlara, Selenofil deniliyor. Yunan mitolojisinde Ay tanrıçası Selene'ye ithaf ediliyor.

Kısaca ay her zaman güzelken, sevdiğiniz kişiyle olduğunuz akşam, daha güzel değil mi?

Kendinize cici bakın. :)

Sevgilerimle.

title