Haberler

Çekingen birinin sizden hoşlandığını nasıl anlarsınız?

Özge Avcu

Özge Avcu

Yazar -Aile İlişki Koçu -Pro.Yaşam Motivasyon Koçu
19.08.2024 06:36

Çekingen bir erkeğin ya da bir kızın, sizinle ilgilendiğini ilgilenmediğini davranışlarınızdan anlayabilirsiniz. Her zaman söylediğim gibi, herkesin duygularını gösterme yöntemi farklıdır. Bir kızdan hoşlandığını direk söyleyen erkekler varken, utangaç yapısından kaynaklı göstermemeye çalışan erkeklerde vardır. Aynı durum kızlar içinde geçerlidir. Çünkü karşısındaki kişi duygularını ifade etmediği için geri adım atıyor, ilk adımı erkekten bekliyor olabilir. Çekingen yapıya sahip biri, duygularını gizlemeye çalışırken beden dili, jest ve mimikleri onu ele verir.

Çekingen yapıya sahip kız ve erkeklerin, hoşlanma belirtileri nelerdir?

1. Sizi gördüğünde gülümser: Aynı okul, aynı işyeri ya da arkadaş ortamında sizi gördüğünde istemsiz gülümser. Siz yakınlarındayken mutludur. Siz göz teması kurmaya çalıştığınızda bakışlarını kaçırsa bile siz oradayken gülümsemeye devam eder. Sizin yakınlarınızda olmak ve sizi görmek için fırsat kollar.

2. Gözler kalbin aynasıdır: Hoşlanma belirtilerinin en belirgin özelliklerinden olan, bakışlar… Duygular gizlenmeye çalışırken gözler insanı ele verir. Gözler kalbin aynısıdır, denilir. Kimi zaman gözlerini sizden kaçırsa da yakınlarındaysanız sizi izlediğini, gözlemlediğini görebilirsiniz.

3. İltifat ve mizah anlayışı: Duygularını açıkça dile getirmiyor fakat sizi gördüğünde iltifat ediyor. ''Bugün çok şık olmuşsunuz.''- ''Eteğinizin rengi çok güzelmiş, yakışmış size. ''- '' Yine çok şıksınız, her zamanki gibi… '' gibi iltifatlar eder ve ilerleyen zamanlarda iltifatlarına mola verir. Bir yakın bir uzak davranarak kafa karıştırabilir. Sizi tanımak için sorular sorar. Sizinle ilgili detayları unutmaz.

4. İyi bir dinleyici: Çekingen biri sizinle sohbet başlatmaya cesaret bulamaz ama siz kiminle ne konuşuyorsanız dikkatlice dinler. Karşı cinsten biriyle konuşuyorsanız, konu onunla alakalı olması bile konuya dahil olmaya çalışır. Koruyucu içgüdüyle odağı kendine çekmeye çalışır. Utangaç birinin en iyi yapabileceği, dinlemektir.

5. Değişen sinyaller: Bir geldiğinde yüzünde kocaman gülümseme, bir karşılaşmanızda soğuk merhabalar, başka görüşünüzde gergin davranışlar hepsi karışık sinyallerdir. Bazı zamanlar size karşı ne yapacağını bilmediği için istemsizce gerilir. Size karşı bir şey hissediyor mu? Hissetmiyor mu? Anlamanız zorlaşabilir.

Çekingen birine karşı, nasıl davranmalısınız?

Utangaç yapısını kabul ederek, başlayın. Size karşı gerçekten hoşlanma belirtisi olduğunu anlamaya çalışın. Kişinin yapısı bu fakat siz yanlış anlıyor olabilirsiniz. Bunu gerçekten iyi gözlemleyin. Size karşı bir şeyler hissettiğine eminseniz, belli etmeden ona yardımcı olun. Gülümsemek, her şeyi güzelleştirir. Gördüğünüzde samimi gülüşünüzle, gülümseyin. Onunla ilgili bildiğiniz detayları unutmadan, küçük jestler yapın. O size iltifat etmeden, kıyafetinin ne kadar yakıştığını söyleyin. Göz teması kurmaktan kaçmayın. Aranızdaki konularla ilgili bir bahane bularak, iletişim başlatmaya çalışın. Cevap vermezse, konuyu kapatın. Cevap verirse, sohbetin amacının dışına çıkmamaya çalışın.

Hepsini yapmanıza rağmen, davranışları bir tık ilerlemiyor, olduğu yerde sayıyor ya da uzaklaşıyorsa kendi haline bırakın. Elinizden geleni yapmanıza rağmen bir tık ileri götüremiyorsa, bırakın kendi kendine gelin güvey olsun. Her şeyi yaptığınız halde bir adım öteye geçemiyorsa, çekingen yapı değil de özgüvensiz olabilir. Kötü bir ihtimalle size gelememesi için başka sebepleri olabilir. Her ihtimali düşünerek siz duygunuzu ve enerjinizi o kişiden çekin. Zaman her şeyin ilacıdır.

Kendinize cici bakın:)

Sevgilerimle.

title