Haberler

Gerçek aşk...

Özge Avcu

Özge Avcu

Yazar -Aile İlişki Koçu -Pro.Yaşam Motivasyon Koçu
23.09.2024 12:54

Herkes aşkı hissettiği duyguyla tanımlar. Tasavvuf edebiyatında aşkın anlamı, ilahi aşktır. Kâinatın yaratılma sebebi Aşk'tır, denilir. Divan şiirlerinde ve Fuzuli aşkı, kâinatının gerçekliği olarak anlatır. Platonik aşk, karşılıksız aşk, karşılıklı aşk olarak çeşitleri vardır. Yaşanılan aşk çeşidine göre duygusal, bedensel ve ruhsal olarak bünyemize etkileri vardır. Âşık olununca beyninde dopamin, serotonin ve noradrenalin hormonları aktif hale gelir. Güçlü duygular arasında yer alır. Her insan hayatında bir ya da birden fazla kez âşık olmuştur veya olur. Aşkın yaşı yoktur.

Gerçek aşk ise, en romantik dramaların, kitapların, şiirler ve şarkıların ve resimlerin, gelmiş geçmiş kavgaların ve barışmaların her şeyi sebebi aşktır. Rastlanılması ve hatta yaşanılması ender olan gerçek aşk, zamanla daha çok kuvvetlenerek çiftlerin aralarındaki bağı güçlendirir. Birbirinizi değiştirmeye çalışmadan olduğunuz gibi kabul etmek, yaşanılan zorluklarla birlikte başa çıkmak ve birlikte büyüyerek ilerlemek gerçek aşkın temelleridir. Karnımızda uçan kelebekler, gördüğünde heyecanlanmak, kalbin pır pır olması genellikle gerçek aşk ile karıştırılıyor. Karında uçan kelebekler, kalbin pır pır olmasından ziyade gerçek aşk, birbirinize verdiğiniz huzurdur. Ana teması olan duygu, huzurdur. Aynı zamanda yoğun bir sevgi, görme ve yakında olma istediğidir. Kişinin âşık olduğu kişiyi düşünmesi, hayatındaki kişi ve olaylara eskisi kadar önem vermemesi, onunla konuşurken heyecanlanması ve bazen de saçma davranışlar sergilemesi olarak ortaya çıkabiliyor. Gerçek aşk çıkarsızdır. İki kişinin birbirine bağlılığıdır. Kaliteli zaman geçirmek, derin sohbetler etmek, birlikte susmak ve gülmek, birlikte sorunlara çözümler bulabilmek, her ne olursa olsun birbirlerinden vazgeçmemek ve her zaman birbirlerini seçmeleridir.

Dolunay zamanları herkese ''aşk'' geliyor. Geçici hevesler, gereksiz trip ve egolar, çıkar amaçlı yaklaşan kişiler, geçmişte yaşayan, sizin için çabalamayan, çabalamanızı umursamayan, belirsiz davranan, ne istediğini bilmeyen, gereksiz kişilerden çok uzak… Çıkarsız gelen ve gerçek aşka değecek kişilere çıksın yolunuz. O zaman aşk olsun... :)



Kendinize cici bakın.

Sevgilerimle.

title