Haberler

İlişkilerde soğutan davranışlar...

Özge Avcu

Özge Avcu

Yazar -Aile İlişki Koçu -Pro.Yaşam Motivasyon Koçu
16.07.2024 03:54

İkili ilişkilerde kişiler farkında olmadan kendini değiştirmeye ve partnerini değiştirmeye çalışıyor. Bu ilişkiyi zedelerken kişinin kendinden ödün vermesine sebep oluyor. Bilerek ya da bilmeyerek ilişkinin sonunu getiriyor. Beyler ve hanımlar, ilişkinize önem veriyorsanız maddeleri çok iyi anlamanızı isteyeceğim. Bu davranışları farkında olmadan yapıyorsanız hemen davranışınızı değiştirin. Yoksa ilişkinize ya da sevgilinize hoşça kal diyebilirsiniz.

İlişkilere Zarar Veren ve Soğutan Davranışlar

1) Aşırı kıskançlık: Partnerinizin sizi aşırı kıskanması çok sevdiği anlamına gelmiyor. Aşırı kıskançlığın altında yatan psikolojik sebep özgüvenlerinin olmaması ve partnerini değil kendini fazla sevmesidir. Dengeli ve gerektiği kadar olan kıskançlık, ilişkilere iyi gelebiliyorken patolojik ve abartılı kıskançlık ilişkilere zarar veriyor. Partnerin konfor alanını, yaşam tarzını kısıtlıyor. Kıskançlık baskı unsuru haline geldiyse eğer sağlıklı ilişkiniz travmaya ve sorunlara doğru hızla gidiyor demektir.

2) Sürekli geçmişi konuşmak ve sorgulamak: Her iki tarafın geçmişte yaşadıkları kendilerine aittir. Önemli olan ilişkinizin başladığı zamandan itibaren geçirdiğiniz zaman ve mutlu anlarınızdır. Geçmişi sorgulamayı bir kenara bırak ve birlikte kalite zaman geçirebileceğiniz anlarla aktivitelere odaklanın.

3) Gün içinde sürekli aramak ve mesaj atmak: Herkesin günlük rutinleri var. Çalışma hayatı, ev ve aile sorumlulukları bunları düşünmelisiniz. Liseli aşıklar gibi her saat ya da her dakika telefonda konuşmak, mesajlaşmak tarafları bunaltarak aradaki dengeyi bozuyor ve cıvık iletişime yol açıyor. Gün içinde iletişimde kalmak, haberleşmek ve günde bir kez konuşmak dengeli iletişim ve ilişki sağlar. Aşırı olan her davranış kişiyi bunaltır. Az olan her davranış ise soru işaretleri yaratır. Olması gereken her davranışın dengeli olmasıdır.

4) Şüphe duymak: İlişkilerin en büyük düşmanlarından biri şüphedir. Güven ilişkinin ana dinamiğidir. Partnerinize güvenmiyorsanız sürekli şüphe halinde olmanız, davranışlarınıza yansır ve karşı taraf bu tutumunuzu kolaylıkla anlar. İlişkiyi çıkmaza sürükleyebilirsiniz. Elbette eski dönemlerde partneriniz güveninizi zedelemediyse güvenmeyi seçin.

5) Kendinden vazgeçmek ve partneri değiştirmeye çalışmak: Partneriniz sizin için önemli olabilir lakin siz daha önemlisiniz. Partnerinizi hayatınızın merkezine koymayın. Dünyada yalnızca o varmış ve başka kimseniz yokmuş gibi davranmayın. Bu davranışlar hem kendinizden vazgeçmenizdir hem de partneriniz tarafından ihmal edilebilir durumları oluşturur. Her zaman kendi değerinizin farkında olun. Partnerinizi olduğu gibi kabul edin yada etmeyin. İlla hayatınızda biri olmak zorunda değil… Kendinizi de bir erkek ya da bir kadın için değiştirmeyin. Her zaman olduğunuz kişi olun. Sevilmek zorunda değilsiniz ve sevilmeye ihtiyacınız yok. Dengeli bir egoyla kendinizi severek yerine göre ''ben'' demeyi ve istemediğiniz durumlara ''hayır'' diyebilmeyi huy edinin.

Kendinize cici bakın :)

Sevgilerimle.

title