Haberler

Soğukkanlı olabilmek

Özge Avcu

Özge Avcu

Yazar -Aile İlişki Koçu -Pro.Yaşam Motivasyon Koçu
06.09.2024 10:59

Öfkeye, heyecana, korkuya, telaşa, baskıya bu duygulara kapılmadan, duygu denetimini yapabilme kabiliyetidir. Kolayca kızmayan, heyecana kapılmayan, panik ya da aceleci tavırlar sergilemeyen ve seri kanlı olan kişilerin yeteneğidir. Günlük koşuşturmalarda, zaman yönetimini planlayan ve beklenmeyen durumlar karşısında sakin davranarak her şeyi çözümlemektir. Soğukkanlı olabilen kişiler, başkalarının duygularını gösterdikleri bir durumda duyarsızmış gibi görünebilir. Fakat durum sanıldığı gibi değildir. Telaş yapmadan ve paniğe kapılmadan, yapılması gerekenleri yapabilmektir. Araç kullanırken, hızlı gitmek ya da hatalı sollamalar sizi ve çevrenin can güvenliğine zarar verir ve yok yere öfkelendirir. Bir durun ve sakin olun. Gideceğiniz yere en fazla yarım saat geç kalırsınız ve kaza riskini indirmiş olursunuz. İş hayatında, aceleci davranmayın. Telaşa kapılmak ya da aceleci tavırlar size hata yaptıracaktır. Durun ve endişelenmeyin. Yetişmesi gereken işi yapacaksınız, zaman planlamanızı iyi kullanın. İş hayatında, aile hayatında ve günlük koşuşturmalarda ölüm kalım olmadığı sürece soğukkanlı olmaya çalışın. Bekleyen işleri, yapmanız gereken şeyleri bir şekilde yapacaksınız. Biraz gevşeyin ve telaşa kapılmayın. Ortak alanlarda insanların komik egolarına, gereksiz konuşmalarına ve beklemediğiniz davranışlarla karşılaştığınızda soğukkanlı kalmaya alıştırın kendinizi... Duygularınızı ne kadar kontrol edebilirseniz o kadar cool görünür aynı zamanda zihniniz rahat olur. Gün içinde bütün işlerinizi sakinlikle yerine getirin. Acele etmekten, paniğe kapılmadan, soğukkanlı olun.

SOĞUKKANLI NASIL OLUNUR?

1) Güne başladığınızda bilinçaltı telkinler de bulunun.

Sözleri kendiniz oluşturabilirsiniz.

2) Derin nefesler alıp verirken, sözleri gün içinde tekrar edin.

3) Sizi telaşa sürükleyen olaylara ve kişilere karşı, duygularınızı kontrol altına alın.

Yapamıyorsanız, nefes egzersizlerine devam ederken telkinlere devam edin.

4) Bulunduğunuz ortamdan biraz uzaklaşın. Müzik dinleyin, balkondan etrafı seyredin size ne iyi geliyorsa onu yapın.

5) Kabule geçin. Bu iş yapılacak, oraya gidilecek, bu alınacak bir şekilde bunların hepsi olacak.

Stresten, telaştan, panikten, aceleci tavırlardan, negatif konuşan kişilerden ve günün gerginliğinden zihinsel olarak uzaklaşmaya çalışın.

Yapabildiğinizde her şeyin bir saat gibi, sistemli ve güzel ilerlediğini göreceksiniz. Bol bol su için ve gülümsemeyi unutmayın.

Gün içinde her şeyin nasıl bu kadar güzelleştiğini görerek gülümseyin…

Kendinize cici bakın :)

Sevgilerimle.

title