Haberler

Varsın cadı desinler

Özlem Koç

Özlem Koç

Yazar / Fotoğrafçı
12.12.2021 12:14

Siyah bir poşete koyup ağzını bağlasak da atsak mı Dünya' yı artık. Ümidini kesmek bu mu? "Umudunu kaybetmiş olanların kaybedebilecekleri hiçbir şeyleri kalmamıştır"ya hani.

Yer, zaman oryantasyonumu her kaybettiğimde, ki bu sık sık olmaya başladı bana, haberlere kalbim sıkışarak, boğazımda kör düğüm hıçkırıklarla bakarken, tekrar, tekrar ve tekrar umudumu kaybediyorum Adem ile Havva' dan olan bu insan!? lığa dair. Her vurgun yediğinde kanatları yeniden kırılan biri olmak zor hocam.

Elimize kovaları, bezleri; sabunları, süpürgeleri alsak da varsın cadı desinler, dip köşe, çekirdekten atmosfere temizlesek obsesif kompulsif ruhumuzla. Bunca kötüleri ve kötülükleri uzay boşluğuna salsak da çöplerle dolanıp dursalar orada ebede kadar. Belki yeniden gaz sıkışır, güneş patlar yeni bir hayat doğar da bu sefer kirletecek insan olmaz içinde. Çocukların ve hayvanların cehennemi oldu elimizdeki, çok yazık. Avuçlarımız kan, beyinlerimiz pis kırmızı. Ruhları satılık, Yaratan' ın sonsuza dek lanetlediklerini alsalar aramızdan. Bir ses yakalayıverse veyahut iyiler dağlara çıksa, gemiye binse de helakı hakedenleri boğuverseler tekrar. Taş olsalar ya da. Tanrı' nın gözüyle görebilsek, adalet diye bir şey olsa da keşke hayattayken, ilahi adalete bağlamasak sadece gönlümüzü. Teselli yolu kalmadı sabrımın. Avutamıyorum ve avutulabilecek hali de kalmadı. Güzel olan şeyleri tükettik umursamazca. İade şansımız var mı ki dünyayı, yoksa bir avluya bırakıp kaçasım geliyor. Çocuklar ve hayvanlar! O ahlar, vahar, kan yaşları akıtan gözlerdeki beddualar var ya, hepsi bir bir dolanacak boyunlarına, cellatların, canilerin, şeytanın ve çocuklarının. En vicdanlı anne baba gibi, nasıl gidersen git yanına, belki affeder de Tanrım, o boynundakilerle değil inanıyorum. Bu kadar güzel bir gökyüzü altında, bu kadar kötü insanın nasıl yaşadığını Dostoyevski bile anlamadıysa. Mutlu olamamak için bahaneler aramıyorum ben. Güvenememek gibi bir problemim oluştu. Denesek, steril cihazına sığar mı dünya?

Ömrünüz mucizelerle dolsun!

Özlem KOÇ

title