Haberler

Prof. Dr. Barış Öztürk Yazıları

Prof. Dr. Barış Öztürk

Prof. Dr. Barış Öztürk

Diyetisyen

1996 yılında Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü mezunu olarak Diyetisyen ünvanını almıştır. Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora Eğitimi süresince Sağlıklı Yaşam, Obezite, Sağlıklı zayıflama, Klinik beslenme, Fonksiyonel besinler, Toplu beslenme sistemleri, Besin hijyeni, besin mikrobiyolojisi, probiyotikler, kefir, beslenme genetiği, moleküler beslenme,..

Yazarın Tüm Yazıları

Mindful yeme ve beyin

Mindful yeme ve beyin

Mindful yeme, açlık ve tokluk sinyalleriyle daha uyumlu hale gelmenin ve yiyecek seçimleri hakkında daha derin bir anlayış geliştirmenin yoludur. Bu..
10.11.2023
Avokado: Yeşil Bir Harika

Avokado: Yeşil Bir Harika

Süper yiyeceklerle dolu bir dünyada, avokado olağanüstü besin öğesi profili ve çok yönlü mutfak kullanımlarıyla öne çıkmaktadır. Güney-orta..
08.11.2023
Adrenalin, Beslenme ve Obezite

Adrenalin, Beslenme ve Obezite

Obezite, sağlığa zarar verebilecek aşırı yağ birikimiyle karakterize çok faktörlü bir hastalıktır. Obezitenin temel nedeni tüketilen ve harcanan..
06.11.2023
Diyet ve Hormonal Sağlığımız

Diyet ve Hormonal Sağlığımız

Hormonlar insan vücudunda metabolizma, büyüme, ruh hali ve üreme gibi çeşitli süreçleri düzenler. Hormonal seviyelerdeki dengesizlikler diyabet,..
03.11.2023
Gribal Enfeksiyonlara Beslenme Yaklaşımı

Gribal Enfeksiyonlara Beslenme Yaklaşımı

Yaygın olarak grip olarak bilinen, influenza virüslerinin neden olduğu bulaşıcı bir solunum yolu hastalığıdır. Hafiften şiddetliye kadar çok çeşitli..
31.10.2023
Gece Geç Saatte Yemenin Kilo ve Sağlık Üzerindeki Etkisi

Gece Geç Saatte Yemenin Kilo ve Sağlık..

Son yıllarda, modern yaşam tarzlarımızın sürekli gelişen doğasıyla birlikte yemeklerimizin zamanlaması dramatik bir değişime tanık oldu. Daha uzun..
25.10.2023
İşlenmiş Besinlerin Diyetiniz ve Sağlığınız Üzerindeki Etkisi

İşlenmiş Besinlerin Diyetiniz ve Sağlığınız..

Günümüzün hızlı dünyasında, işlenmiş besinlerin rahatlığı, onları birçok diyetin ayrılmaz bir parçası haline getirmiştir. Doğal halleri kimyasal veya..
23.10.2023
Ketojenik diyet ve beyin sağlığı

Ketojenik diyet ve beyin sağlığı

Diyet ile beyin sağlığı arasındaki ilişki, bilim insanları, sağlık profesyonelleri ve toplum için uzun süredir ilgi çeken bir konu olmuştur. Son..
17.10.2023
Hızlı kilo kaybının sırrı: Bilimsel Olarak Desteklenen Öğün Zamanlaması

Hızlı kilo kaybının sırrı: Bilimsel Olarak..

Kilo kaybı ve daha sağlıklı bir yaşam tarzı elde etmek sürekli bir mücadele gerektirir. Bu mücadelede, öğün zamanlaması kavramı önemli bir dikkat..
12.10.2023
İrritabl Bağırsak Sendromu ve Diyet Tedavisi

İrritabl Bağırsak Sendromu ve Diyet Tedavisi

İrritabl Bağırsak Sendromu (İBS), karın ağrısı, şişkinlik, gaz, ishal, kabızlık veya her ikisini içeren bağırsak alışkanlıklarında değişiklikler gibi..
10.10.2023
Yazın Sonunda D Vitamini İçin Uyarılar

Yazın Sonunda D Vitamini İçin Uyarılar

Sıcak yaz günlerinin sona erdiği ve serin ayların yaklaştığı bu dönemde, D vitamini alımımıza dikkat etmek son derece önemlidir. Sık sık "güneş..
06.10.2023
Mindful yemenin altı temel ilkesi

Mindful yemenin altı temel ilkesi

Yoğun programlar, dikkat dağıtıcılar ve sürekli bir koşuşturmanın hakim olduğu bir dünyada, mindful yeme, bireylerin tükettikleri yiyecekle yeniden..
04.10.2023
Ceviz Tüketimi ve Bilişsel Sağlık

Ceviz Tüketimi ve Bilişsel Sağlık

İnsan beyni, nöronlar ve sinapslar arasındaki karmaşık ağlarıyla geçmişten günümüze bir merak ve araştırma konusu olmuştur. Karmaşıklığı eşsizdir,..
29.09.2023
Bel Çevresi, Beslenme ve Sağlık Göstergeleri

Bel Çevresi, Beslenme ve Sağlık Göstergeleri

Bel çevresi, sağlığımız hakkında önemli bilgiler sunabilen değerli bir antropometrik ölçümdür. Vücut ağırlığı ve Vücut Kitle İndeksi (VKİ) sağlık..
25.09.2023
Göz Alıcı Renkler, Sağlıklı Yaşam: Sebzeler ve Meyvelerdeki Renklerin Gizli Güçleri

Göz Alıcı Renkler, Sağlıklı Yaşam: Sebzeler..

Sebzelerde ve meyvelerdeki renkler sadece görsel olarak çekici değil, aynı zamanda bu besinlerde bulunan geniş yelpazedeki besin öğeleri ve sağlık..
21.09.2023
Zeytinyağı ve Depresyon Arasındaki İlişki

Zeytinyağı ve Depresyon Arasındaki İlişki

Depresyon, milyonlarca insanı dünya genelinde etkileyen karmaşık ve yaygın bir ruh sağlığı bozukluğudur. Gelişen araştırmalar, depresif belirtileri..
19.09.2023
Çocuklarda ve Ergenlerde Optimal Beyin Gelişimi için Beslenme

Çocuklarda ve Ergenlerde Optimal Beyin..

Çocuğun beyin gelişimi, yaşamı boyunca bilişsel, duygusal ve fiziksel sağlığının temelini oluşturan olağanüstü bir yolculuktur. Beslenme bu süreçte..
14.09.2023
Duygusal Yeme: Duygular besin tüketimimizi nasıl etkiliyor?

Duygusal Yeme: Duygular besin tüketimimizi..

Duygusal yeme, birçok kişinin yaşamının belirli bir noktasında deneyimlediği yaygın bir davranıştır. Bu, fiziksel açlık yerine duygusal..
11.09.2023
Şeker tüketimi ve beyin sisi

Şeker tüketimi ve beyin sisi

Beyin sisi, zihinsel konsantrasyon bozukluğu, bellek sorunları ve genel bir zihinsel yavaşlık hissi ile karakterize bir durumdur. Birçok kişi zaman..
06.09.2023
Beyin Gücünü Artıran Baharatlar ve Otlar

Beyin Gücünü Artıran Baharatlar ve Otlar

Artan bilişsel fonksiyon ve zihinsel netlik arayışında, insanlar fiziksel egzersizden meditasyona kadar çeşitli yolları keşfetmişlerdir. Ancak, bu..
04.09.2023
1 2 3 4 5
title