Haberler

Az parayla çok şıklık yakalamanın 5 yolu

Sebla Arslan Özbahçeliler

Sebla Arslan Özbahçeliler

Stil ve İmaj Danışmanı / Festina Lente Style
31.01.2023 05:39

İşte hem moda hem de bütçe konusunda kendini geliştirme yardımcı olacak 5 önemli ipucu! Bu ipuçlarını uygulayarak muhteşem bir gardıropa sahip olabilir ve bütçeni aşmadan modaya uygun olabilirsiniz. Sadece nasıl alışveriş yapacağını bilmek bile binlerce liradan tasarruf etmene yardımcı olabilir.

Uzun süre giyebileceğin klasik moda parçalara sahip olmak için bir kapsül gardıropla başlamayı unutma ve indirimli kaliteli ürünleri mutlaka satın almak için takipte ol.

Tarzını bilir, ihtiyaç listene göre alışveriş yaparsan, Düşük bütçeyle bile gerçek bir stil ikonu olabilirsin.

1. Sezonluk parçalara çok fazla para harcama

Trendler gelir ve gider, eğer alışveriş yapacaksan her sezon değişen trendlere göre değil tarzına ve dolabına uygun, zamansız parçalara ağırlık ver

2. İndirim dönemlerini takip et

Tüm yıl boyunca ara ara indirim dönemleri oluyor ama hedefinde iki indirim dönemi olmalı: Ağustos-Eylül ayları arasında devam eden yaz sonu satışları ve Kasım-Ocak sonunda gerçekleşen yıl sonu satışları. Bu indirim süresi boyunca inanılmaz fiyatlara hazineler bulmanız garanti.

3. Klasik lüks parçalara yatırım yap

Bazı parçalar zamansızdır ve tarzınla tam olarak uyuşur. Mesela Tüvit bir ceket, kaliteli deriden bir çanta, iyi formlu rahat bir ayakkabı gibi. Bunu bir tür gardırop yatırımı, yıllarca kullanabileceğin bir şey ve kendine verdiğin bir olarak görün.

4. Bir kapsül gardırop oluştur

Bir kapsül gardırop oluşturmak , bütçeni aşmadan modaya uygun olmana yardımcı olacaktır. Büyük bir gardıroba yatırım yapmana gerek kalmadan kapsül gardırop parçalarını %70 zamansız ve %30 trend parçalarla kombinleyebilirsin. Böylece kapsül gardrobunla şık olurken, dağınıklığı giderebilir ve paradan tasarruf etmene yardımcı olabilir.

5. Yüksek limitli kredi kartıyla alışveriş yapmaktan kaçın

Yapmanı isteyeceğim son şeylerden biri, tüm alışverişlerini yüksek limitli kredi kartınla alman ve farkında olmadan işin ucunu kaçırman!Kredi kartıyla yapılan alışverişlerde sanki ücretsiz alıyormuş hissine kapılabilir ve ay sonu ekstreni öderken o çok beğenerek aldığın muhteşem ayakkabılara değerinden çok daha fazla ödediğini fark edebilirsin.

title