Haberler ›› Finans ›› Haberler
Bizi Takip Edin!
RSS

08-10-2024 07:10 - TEKFEN MUHENDISLIK ABD, INGILTERE VE AFRIKA`DA DA BOY GOSTERECEK - EKONOMI

TEKFEN MUHENDISLIK ABD, INGILTERE VE AFRIKA`DA DA BOY GOSTERECEK - EKONOMI

EKONOMI INTERNET SITESINDE YAYINLANAN HABERE GORE TURKIYE VE BOLGESINDE 40 YILDA 700’DEN FAZLA PROJEDE 500 MILYON DOLARLIK ISE IMZA ATAN TEKFEN MUHENDISLIK, YENI DONEMDE INGILTERE, AMERIKA VE SAHRA ALTI AFRIKA’YA DA ADIM ATIYOR. GENEL MUDUR METIN ZAGYAPAN, 30 MILYON DOLARLIK DEVAM EDEN PROJESI BULUNAN SIRKETIN ABD’NIN ESKIYEN ALTYAPISINA TALIP OLDUGUNU SOYLEDI.

TURKIYE’NIN GLOBAL ARENADA BOY GOSTEREN SIRKETLERINDEN TEKFEN MUHENDISLIK, HER YIL ORTALAMA 80’DEN FAZLA PROJE YURUTURKEN, BUYUMEDE ODAGINA KUZEY AMERIKA, INGILTERE VE SAHRA ALTI AFRIKA’YI ALDI. EKONOMI’NIN SORULARINI YANITLAYAN TEKFEN MUHENDISLIK GENEL MUDURU METIN ZAGYAPAN ILE HEM 40’INCI YILINI GERIDE BIRAKAN SIRKETIN BUYUME STRATEJISINI HEM DE TURKIYE PAZARINDAKI GELISMELERI KONUSTUK. TEKFEN MUHENDISLIK’IN 40 YILA 700’UN UZERINDE PROJE SIGDIRDIGINI SOYLEYEN ZAGYAPAN, BUGUNE KADAR 500 MILYON DOLARIN UZERINDE KATMA DEGERI YUKSEK MUHENDISLIK PROJELERI ILE TURKIYE’YE HEM GELIR HEM DE TEKNOLOJI VE MUHENDISLIK YETKINLIGI KAZANDIRDIKLARINI BELIRTTI.

YENI OFISLERLE PAZARINI BUYUTECEK

GERIDE KALAN 40 YILDA, 20’SI TEKFEN TAAHHUT GRUBU’NUN TAMAMLADIGI PROJELER OLMAK UZERE, 56 ULKEDE MUHENDISLIK PROJELERI GERCEKLESTIRDIKLERINI KAYDEDEN ZAGYAPAN, “EN GUCLU OLDUGUMUZ ULKE TURKIYE VE AZERBAYCAN. BU IKI GUCLU PAZARI IRAK, KATAR, SUUDI ARABISTAN ONCULUGUNDE ORTA DOGU ULKELERI ILE ORTA ASYA VE TURK CUMHURIYETLERI TAKIP EDIYOR” DEDI. TEKFEN MUHENDISLIK OLARAK HER YIL 80’DEN FAZLA PROJEYI AYNI ANDA YURUTTUKLERINI IFADE EDEN ZAGYAPAN, SIRKETIN DEVAM EDEN PROJELERININ BUYUKLUGUNUN 30 MILYON DOLARIN UZERINDE OLDUGUNU VURGULADI.

ZAGYAPAN, KISA SURE ONCE INGILTERE SHOTTON, KENYA MOMBASA VE ABD GEORGIA OFISLERINI FAALIYETE GECIREN SIRKETIN BUYUME PLANLARINI SU SEKILDE ANLATTI: “YENI OFISLE

RIMIZ, TEKFEN HOLDING BUNYESINDE UZUN SUREDIR UZERINDE CALISILAN STRATEJIK PLANLARA DESTEK VE SURECTE BASLANGIC GOREVI GORECEK PROJELERIN ALINMASI ILE ACILDILAR. INGILTERE OFISIMIZ OLDUKCA KAPSAMLI BIR KAGIT YATIRIMININ PROJE YONETIMI ICIN KURULMUS OLSA DA, BUNYESINDEKI IS GELISTIRME EKIBIMIZLE INGILTERE PAZARINA ADIM ATMAYI DA AMACLIYOR. KENYA OFISIMIZ BENZER SEKILDE BIR YOL PROJESININ KONTROLLUGU ICIN KURULDU ANCAK AYNI ZAMANDA SAHRA ALTI AFRIKA IS FIRSATLARININ TAKIBI ICIN US GOREVI GORUYOR. ABD OFISIMIZ DE BIR ULASTIRMA PROJESI ICIN KURULMUS OLSA DA, ABD’NIN 1950’LERDEN KALDIGI ICIN ESKIYEN ALTYAPILARINI YENILEMEYI AMACLADIGI COK BUYUK BOYUTLARDAKI YATIRIMLARI TAKIP ETME VE YINE ABD’LI PETROL VE GAZ TEKNOLOJILERI FIRMALARI ILE ILETISIM NOKTASI OLMA HEDEFINI TASIYOR.”

TEKFEN MUHENDISLIK’IN MUTLAK HEDEFININ TAM KAPSAMLI ULUSLARARASI BIR MUHENDISLIK FIRMASI OLARAK ADINI UST SIRALARA YAZDIRMAK OLDUGUNU SOZLERINE EKLEYEN ZAGYAPAN, “BU DOGRULTUDA TUM TEKFEN GRUP SIRKETLERI VE PAYDASLARIMIZ ILE UYUM ICERISINDE CALISMALARIMIZ DEVAM EDECEK” IFADELERINI KULLANDI.
Piyasa
Hisse Yön Son Fark Saat
Dolar Dolar 34,2675 0,02 15:01
Euro Euro 37,6812 0,13 15:01
İngiliz Sterlini İngiliz Sterlini 44,9126 0,08 15:01
BIST 100 BIST 100 9.035 0,04 14:46
BIST 50 BIST 50 8.039 0,16 14:46
BIST 30 BIST 30 10.026 0,27 14:46
Gram Altın Gram Altın 2921,7 0,36 15:01
Çeyrek Altın Çeyrek Altın 4670 0,41 15:01
Yarım Altın Yarım Altın 9340 0,41 15:01
Cumhuriyet A. Cumhuriyet Altını 20181 -0,10 15:01
Altın Çevirici
Türü
TL Miktarı
Altın Türü
Döviz Çevirici
Türk Lirası
Amerikan Doları
Euro
İsviçre Frangı
Yen
İngiliz Sterlini
Serbest piyasa verileri kullanılarak hesaplanmaktadır. Tüm Değerler
BİST endeksleri, haberler, Kapalıçarşı, uluslararası parite verileri eşanlı olarak verilmektedir. BİST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.

SPK’nın 22 Nisan 2002 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan tebliği uyarınca yayımlanması istenen uyarı;
"Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir"